On 06/22/09 22:36, Jim Kress ORG wrote:
Is there an environment variable (or variables) I can set to do the
equivalent?
  
OMPI_MCA_mpi_show_mca_params

see: http://www.open-mpi.org/faq/?category=tuning#setting-mca-params
Jim



On Mon, 2009-06-22 at 19:40 -0600, Ralph Castain wrote:
  
Sounds very strange, indeed. You might want to check that your app is  
actually getting the MCA param that you think it is. Try adding:

-mca mpi_show_mca_params file,env

to your cmd line. This will cause rank=0 to output the MCA params it  
thinks were set via the default files and/or environment (including  
cmd line).

Ralph

On Jun 22, 2009, at 6:14 PM, Jim Kress ORG wrote:

    
For the app I am using, ORCA (a Quantum Chemistry program), when it  
was
compiled using openMPI 1.2.8 and run under 1.2.8 with the following in
the openmpi-mca-params.conf file:

btl=self,openib

the app ran fine with no traffic over my Ethernet network and all
traffic over my Infiniband network.

However, now that ORCA has been recompiled with openMPI v1.3.2 and run
under 1.3.2 (using the same openmpi-mca-params.conf file), the
performance has been reduced by 50% and all the MPI traffic is going
over the Ethernet network.

As a matter of fact, the openMPI v1.3.2 performance now looks exactly
like the performance I get if I use MPICH 1.2.7.

Anyone have any ideas:

1) How could this have happened?

2) How can I fix it?

a 50% reduction in performance is just not acceptable.  Ideas/
suggestions would be appreciated.

Jim

_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
      
_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
    

_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users