Josh,

It sounds like . is not in your path. That would prevent mpirun from seeing the binary in the current directory.

Doug Reeder
On Jan 22, 2009, at 10:48 AM, Josh Hursey wrote:

As a followup.

I can confirm that --preload-files is not working as it should.

I was able to use --preload-binary with a full path to the binary without a problem though. The following commands worked fine (where /tmp is not mounted on all machines):
  shell$ mpirun -np 2 --preload-binary /tmp/hello
  shell$ mpirun -np 2 -s /tmp/hello

However if I referred directly to the binary in the current directory I saw the same failure:
shell$ cd /tmp
shell$ mpirun -np 2 -s hello
--------------------------------------------------------------------------
mpirun was unable to launch the specified application as it could not find an executable:

Executable: hello
Node: odin101

while attempting to start process rank 0.
--------------------------------------------------------------------------


I'll keep digging into this bug, and let you know when I have a fix. I filed a ticket (below) that you can use to track the progress on this bug.
 https://svn.open-mpi.org/trac/ompi/ticket/1770

Thanks again for the bug report, I'll try to resolve this soon.

Josh

On Jan 22, 2009, at 10:49 AM, Josh Hursey wrote:

The warning is to be expected if the file already exists on the remote side. Open MPI has a policy not to replace the file if it already exists.

The segv is concerning. :/

I will take a look and see if I can diagnose what is going on here. Probably in the next day or two.

Thanks for the bug report,
Josh

On Jan 22, 2009, at 10:11 AM, Geoffroy Pignot wrote:

Hello,

As you can notice , I am trying the work done on this new release. preload-files and preload-binary options are very interesting to me because I work on a cluster without any shared space between nodes.
I tried those basically , but no success . You will find below the error messages.
If I did things wrong,  would it be possible to get simple examples showing how these options work.

Thanks

Geoffroy

/tmp/openmpi-1.3/bin/mpirun --preload-files hello.c --hostfile /tmp/hostlist -np 2 hostname
--------------------------------------------------------------------------
WARNING: Could not preload specified file: File already exists.

Fileset: /tmp/hello.c
Host: compil03

Will continue attempting to launch the process.

--------------------------------------------------------------------------
[compil03:26657] filem:rsh: get(): Failed to preare the request structure (-1)
--------------------------------------------------------------------------
WARNING: Could not preload the requested files and directories.

Fileset:
Fileset: hello.c

Will continue attempting to launch the process.

--------------------------------------------------------------------------
[compil03:26657] [[13938,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file base/odls_base_state.c at line 127
[compil03:26657] [[13938,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file base/odls_base_default_fns.c at line 831
[compil03:26657] *** Process received signal ***
[compil03:26657] Signal: Segmentation fault (11)
[compil03:26657] Signal code: Address not mapped (1)
[compil03:26657] Failing at address: 0x395eb15000
[compil03:26657] [ 0] /lib64/tls/libpthread.so.0 [0x395f80c420]
[compil03:26657] [ 1] /lib64/tls/libc.so.6(memcpy+0x3f) [0x395ed718df]
[compil03:26657] [ 2] /tmp/openmpi-1.3/lib64/libopen-pal.so.0 [0x2a956b0a10]
[compil03:26657] [ 3] /tmp/openmpi-1.3/lib64/libopen-rte.so.0(orte_odls_base_default_launch_local+0x55c) [0x2a955809cc]
[compil03:26657] [ 4] /tmp/openmpi-1.3/lib64/openmpi/mca_odls_default.so [0x2a963655f2]
[compil03:26657] [ 5] /tmp/openmpi-1.3/lib64/libopen-rte.so.0(orte_daemon_cmd_processor+0x57d) [0x2a9557812d]
[compil03:26657] [ 6] /tmp/openmpi-1.3/lib64/libopen-pal.so.0 [0x2a956b9828]
[compil03:26657] [ 7] /tmp/openmpi-1.3/lib64/libopen-pal.so.0(opal_progress+0xb0) [0x2a956ae820]
[compil03:26657] [ 8] /tmp/openmpi-1.3/lib64/libopen-rte.so.0(orte_plm_base_launch_apps+0x1ed) [0x2a95584e7d]
[compil03:26657] [ 9] /tmp/openmpi-1.3/lib64/openmpi/mca_plm_rsh.so [0x2a95c3ed98]
[compil03:26657] [10] /tmp/openmpi-1.3/bin/mpirun [0x403330]
[compil03:26657] [11] /tmp/openmpi-1.3/bin/mpirun [0x402ad3]
[compil03:26657] [12] /lib64/tls/libc.so.6(__libc_start_main+0xdb) [0x395ed1c4bb]
[compil03:26657] [13] /tmp/openmpi-1.3/bin/mpirun [0x402a2a]
[compil03:26657] *** End of error message ***
Segmentation fault

And it's not better with --preload-binary . a.out_32

compil03% /tmp/openmpi-1.3/bin/mpirun -s --hostfile /tmp/hostlist -wdir /tmp -np 2 a.out_32
--------------------------------------------------------------------------
mpirun was unable to launch the specified application as it could not find an executable:

Executable: a.out_32
Node: compil02

while attempting to start process rank 1.


_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users