Hi there,

I'm currently trying to set up a small xgrid between two mac pros (a single quadcore and a 2 duo core), where both are directly connected via an ethernet cable. I've set up xgrid using the password authentication (rather than the kerberos), and from what I can tell in the Xgrid admin tool it seems to be working. However, once I try a simple hello world program, I get this error:

chris-joness-mac-pro:~ chrisjones$ mpirun -np 4 ./test_hello
mpirun noticed that job rank 0 with PID 381 on node xgrid-node-0 exited on signal 15 (Terminated). 
1 additional process aborted (not shown)
2011-08-04 10:02:16.329 mpirun[350:903] *** Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: '*** -[NSKVONotifying_XGConnection<0x1001325a0> finalize]: called when collecting not enabled'
*** Call stack at first throw:
(
0   CoreFoundation                      0x00007fff814237b4 __exceptionPreprocess + 180
1   libobjc.A.dylib                     0x00007fff84fe8f03 objc_exception_throw + 45
2   CoreFoundation                      0x00007fff8143e631 -[NSObject(NSObject) finalize] + 129
3   mca_pls_xgrid.so                    0x00000001002a9ce3 -[PlsXGridClient dealloc] + 419
4   mca_pls_xgrid.so                    0x00000001002a9837 orte_pls_xgrid_finalize + 40
5   libopen-rte.0.dylib                 0x000000010002d0f9 orte_pls_base_close + 249
6   libopen-rte.0.dylib                 0x0000000100012027 orte_system_finalize + 119
7   libopen-rte.0.dylib                 0x000000010000e968 orte_finalize + 40
8   mpirun                              0x00000001000011ff orterun + 2042
9   mpirun                              0x0000000100000a03 main + 27
10  mpirun                              0x00000001000009e0 start + 52
11  ???                                 0x0000000000000004 0x0 + 4
)
terminate called after throwing an instance of 'NSException'
[chris-joness-mac-pro:00350] *** Process received signal ***
[chris-joness-mac-pro:00350] Signal: Abort trap (6)
[chris-joness-mac-pro:00350] Signal code:  (0)
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 0] 2   libSystem.B.dylib                   0x00007fff81ca51ba _sigtramp + 26
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 1] 3   ???                                 0x00000001000cd400 0x0 + 4295808000
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 2] 4   libstdc++.6.dylib                   0x00007fff830965d2 __tcf_0 + 0
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 3] 5   libobjc.A.dylib                     0x00007fff84fecb39 _objc_terminate + 100
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 4] 6   libstdc++.6.dylib                   0x00007fff83094ae1 _ZN10__cxxabiv111__terminateEPFvvE + 11
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 5] 7   libstdc++.6.dylib                   0x00007fff83094b16 _ZN10__cxxabiv112__unexpectedEPFvvE + 0
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 6] 8   libstdc++.6.dylib                   0x00007fff83094bfc _ZL23__gxx_exception_cleanup19_Unwind_Reason_CodeP17_Unwind_Exception + 0
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 7] 9   libobjc.A.dylib                     0x00007fff84fe8fa2 object_getIvar + 0
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 8] 10  CoreFoundation                      0x00007fff8143e631 -[NSObject(NSObject) finalize] + 129
[chris-joness-mac-pro:00350] [ 9] 11  mca_pls_xgrid.so                    0x00000001002a9ce3 -[PlsXGridClient dealloc] + 419
[chris-joness-mac-pro:00350] [10] 12  mca_pls_xgrid.so                    0x00000001002a9837 orte_pls_xgrid_finalize + 40
[chris-joness-mac-pro:00350] [11] 13  libopen-rte.0.dylib                 0x000000010002d0f9 orte_pls_base_close + 249
[chris-joness-mac-pro:00350] [12] 14  libopen-rte.0.dylib                 0x0000000100012027 orte_system_finalize + 119
[chris-joness-mac-pro:00350] [13] 15  libopen-rte.0.dylib                 0x000000010000e968 orte_finalize + 40
[chris-joness-mac-pro:00350] [14] 16  mpirun                              0x00000001000011ff orterun + 2042
[chris-joness-mac-pro:00350] [15] 17  mpirun                              0x0000000100000a03 main + 27
[chris-joness-mac-pro:00350] [16] 18  mpirun                              0x00000001000009e0 start + 52
[chris-joness-mac-pro:00350] [17] 19  ???                                 0x0000000000000004 0x0 + 4
[chris-joness-mac-pro:00350] *** End of error message ***
Abort trap


I've seen this error in a previous mailing, and it seems that the issue has something to do with forcing everything to use kerberos (SSO). However, I noticed that in the computer being used as an agent, this option is grayed on in the Xgrid sharing configuration (I have no idea why). I would therefore ask if it is absolutely necessary to use SSO to get openmpi to run with xgrid, or am I missing something with the password setup. Seems that the kerberos option is much more complicated, and I may even want to switch to just using openmpi with ssh.

Many thanks,
Chris


Chris Jones
Post-doctoral Research Assistant, 

Department of Microbiology
Swedish University of Agricultural Sciences
Uppsala, Sweden
phone: +46 (0)18 67 3222

Department of Soil and Environmental Microbiology
National Institute for Agronomic Research
Dijon, France