Ick.  This isn't a helpful error message, is it?  :-)
 
Can you try upgrading to the recently-released v1.1 and see if the error is still occurring?
 
Have you tried running your application through a memory-checking debugger such as valgrind, perchance?
 


From: users-bounces@open-mpi.org [mailto:users-bounces@open-mpi.org] On Behalf Of Chengwen Chen
Sent: Wednesday, July 05, 2006 3:32 AM
To: Open MPI Users
Subject: Re: [OMPI users] error in running openmpi on remote node

Thank you very much. This problem is solved when I change the shell of remote node to B shell. Because I set the LD_LIBRARY_PATH in .bashrc file while the default shell was C shell.
 
Althoguth it works on my testing program test.x, some errors occured when I run other programme. BTW, I tried to run this programme on single PC with 2 np successfully.
 
Any suggestions? Thank you
 
[say@wolf45 tmp]$ mpirun -np 2 --host wolf45,wolf46  /usr/local/amber9/exe/sander.MPI -O -i /tmp/amber9mintest.in -o /tmp/amber9mintest.out -c /tmp/amber9mintest.inpcrd -p /tmp/amber9mintest.prmtop -r /tmp/amber9mintest.rst
[wolf46.chem.cuhk.edu.hk:06002] *** An error occurred in MPI_Barrier
[ wolf46.chem.cuhk.edu.hk:06002] *** on communicator MPI_COMM_WORLD
[wolf46.chem.cuhk.edu.hk:06002 ] *** MPI_ERR_INTERN: internal error
[ wolf46.chem.cuhk.edu.hk:06002] *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (goodbye)
1 process killed (possibly by Open MPI)
 
 
 
 

 
On 7/4/06, Brian Barrett <brbarret@open-mpi.org > wrote:
On Jul 4, 2006, at 1:53 AM, Chengwen Chen wrote:

> Dear openmpi users,
>
> I am using openmpi-1.0.2 on Redhat linux. I can succussfully run
> mpirun in single PC with 2 np. But fail in remote node. Can you
> give me some advices? thank you very much in advance.
>
> [say@wolf45 tmp]$ mpirun -np 2 /tmp/test.x
>
> [say@wolf45 tmp]$ mpirun -np 2 --host wolf45,wolf46 /tmp/test.x
> say@wolf46's password:
> orted: Command not found.
> [wolf45:11357] ERROR: A daemon on node wolf46 failed to start as
> expected.
> [wolf45:11357] ERROR: There may be more information available from
> [wolf45:11357] ERROR: the remote shell (see above).
> [wolf45:11357] ERROR: The daemon exited unexpectedly with status 1.

Kefeng is correct that you should setup your ssh keys so that you
aren't prompted for a password, but that isn't the cause of your
failure.  The problem appears to be that orted (one of the Open MPI
commands) is not in your path on the remote node.  You should take a
look at one of the other FAQ sections on the setup required for Open
MPI in an rsh/ssh type environment.

   http://www.open-mpi.org/faq/?category=running


Hope this helps,

Brian

--
  Brian Barrett
  Open MPI developer
   http://www.open-mpi.org/


_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users