Thanks Shiqing!

Unfortunately, it still doesn't work, but I've got more info.

I can use wmic to start an application on the remote machine, but that application does not start in the current login process (notepad.exe starts, but I have to ask task manager to show all processes to find it, even though I'm currently logged in as the same user).  I believe this is expected behavior, please let me know if it's not.

When using mpirun, I can verify that orted starts on the remote machine, but the crash or hang appears to happen before the application starts execution.   Oddly, orted does not appear to start on the local machine.  Logs all refer to mpirun crashing.


Cheers!

Charles

On 1/29/2010 2:56 AM, Shiqing Fan wrote:
Hi Charles,

You don't need to install anything, but just a few security setting has to be correctly configured. Here are two links might be helpful (will be added into README.WINDOWS too):
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa393266(VS.85).aspx
http://community.spiceworks.com/topic/578

On the other hand, in order to check if WMI is working between the nodes, you can try with command:

    C:\>wmic /node:192.168.0.1 /user:username process call create notepad.exe

the ip has to be the remote computer ip address, and the user name is which you use on remote computer. This command line will simply launch a non-interactive notepad (no GUI) on remote node using WMI, if it is successful, you should be able to see a notepad process in Task Manager or Process Viewer, and that also means mpirun will work through WMI.

Could you check with the above command, and possibly tell me the return value, so that I can help you to make it work.


Regards,
Shiqing


Charles Shuller wrote:
When attempting to launch an application on both local and remote
windows7 hosts, mpirun either hangs indefinately or abends.

The application executes correctly on both machines, when only launched
on a single host.

I believe mpirun is using WMI, README.WINDOWS indicates that this is the
case if I don't have the CCP toolkit and SDK installed, which I don't.  Additionally, I have encountered and resolved some security issues
following this assumption.

Any advice is welcome.  I'm not married to WMI, so if the solution is
"install something else" I'm great with that.


Thanks!

Charles
  _______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users