Thanks for your quick response Ralph. 

The errors I get is now are of a completely different nature and have to do with, presumably, calling delete on an unallocated pointer. Now, this probably has little to do with openmpi and more to do with compilers used to create openmpi?

I used gcc version 4.5.0 20090910 when compiling openmpi.

Does anyone have any ideas?

Regards
Andrew

Start testing: Dec 09 15:53 SAST
----------------------------------------------------------
1/534 Testing: Teuchos_BLAS_test_MPI_1
1/534 Test: Teuchos_BLAS_test_MPI_1
Command: "/Users/andrewmcbride/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpiexec" "-np" "1" "/Users/andrewmcbride/lib/trilinos-10.0.2-Source/MAC_SL/packages/teuchos/test/BLAS/Teuchos_BLAS_test.exe" "-v"
Directory: /Users/andrewmcbride/lib/trilinos-10.0.2-Source/MAC_SL/packages/teuchos/test/BLAS
"Teuchos_BLAS_test_MPI_1" start time: Dec 09 15:53 SAST
Output:
----------------------------------------------------------
Teuchos_BLAS_test.exe(72504) malloc: *** error for object 0x100727c00: pointer being freed was not allocated
*** set a breakpoint in malloc_error_break to debug
[macs-mac:72504] *** Process received signal ***
[macs-mac:72504] Signal: Abort trap (6)

On 09 Dec 2009, at 3:32 PM, Ralph Castain wrote:

You need to set your LD_LIBRARY_PATH to ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/lib, and your PATH to ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin

It should then run fine.

On Wed, Dec 9, 2009 at 6:29 AM, Andrew McBride <andrew.mcbride@uct.ac.za> wrote:
Hi

I've installed trilinos using the openmpi 1.3.3 libraries. I'm configuring openmpi as follows:
/configure CXX=/usr/local/bin/g++ CC=/usr/local/bin/gcc F77=/usr/local/bin/gfortran - prefix=/Users/andrewmcbride/lib/openmpi-1.3.3/MAC

Trilinos compiles without problem but the test fail (see below). I'm running a Mac with OSX10.6 (snow leopard). The mpi tests seem to run fine:

bash-3.2$ ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpicc hello_c.c
bash-3.2$ ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpirun -np 2 hello_
bash-3.2$ ~/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpirun -np 2 a.out
Hello, world, I am 0 of 2
Hello, world, I am 1 of 2

I'm convinced that the problem has to do with the paths and different versions of mpi lurking on the mac. I don't want to use the version of openmpi that comes bundled with the mac for a different reason.

Any help would be most appreciated

Andrew


Start testing: Dec 09 12:18 SAST
----------------------------------------------------------
1/534 Testing: Teuchos_BLAS_test_MPI_1
1/534 Test: Teuchos_BLAS_test_MPI_1
Command: "/Users/andrewmcbride/lib/openmpi-1.3.3/MAC/bin/mpiexec" "-np" "1" "/Users/andrewmcbride/lib/trilinos-10.0.2-Source/MAC_SL/packages/teuchos/test/BLAS/Teuchos_BLAS_test.exe" "-v"
Directory: /Users/andrewmcbride/lib/trilinos-10.0.2-Source/MAC_SL/packages/teuchos/test/BLAS
"Teuchos_BLAS_test_MPI_1" start time: Dec 09 12:18 SAST
Output:
----------------------------------------------------------
[macs-mac.local:71058] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file runtime/orte_init.c at line 125
--------------------------------------------------------------------------
It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort.  There are many reasons that a parallel process can
fail during orte_init; some of which are due to configuration or
environment problems.  This failure appears to be an internal failure;
here's some additional information (which may only be relevant to an
Open MPI developer):

 orte_ess_base_select failed
 --> Returned value Not found (-13) instead of ORTE_SUCCESS
--------------------------------------------------------------------------
*** An error occurred in MPI_Init
*** before MPI was initialized
*** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (your MPI job will now abort)
[macs-mac.local:71058] Abort before MPI_INIT completed successfully; not able to guarantee that all other processes were killed!
--------------------------------------------------------------------------


_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users