On 10-Aug-09, at 6:44 PM, Ralph Castain wrote:

Check your LD_LIBRARY_PATH - there is an earlier version of OMPI in your path that is interfering with operation (i.e., it comes before your 1.3.3 installation).

Hmmmm, The OS X faq says not to do this:

"Note that there is no need to add Open MPI's libdir to LD_LIBRARY_PATH; Open MPI's shared library build process automatically uses the "rpath" mechanism to automatically find the correct shared libraries (i.e., the ones associated with this build, vs., for example, the OS X-shipped OMPI shared libraries). Also note that we specifically do not recommend adding Open MPI's libdir to DYLD_LIBRARY_PATH."

http://www.open-mpi.org/faq/?category=osx

Regardless, if I set either, and run ompi_info I still get:

[saturna.cluster:94981] mca: base: component_find: iof "mca_iof_proxy" uses an MCA interface that is not recognized (component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[saturna.cluster:94981] mca: base: component_find: iof "mca_iof_svc" uses an MCA interface that is not recognized (component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored

echo $DYLD_LIBRARY_PATH $LD_LIBRARY_PATH
/usr/local/openmpi/lib: /usr/local/openmpi/lib:

So I'm afraid I'm stumped again.  I suppose I could go clean out all the libraries in /usr/lib/...

Thanks again, sorry to be a pain...

Cheers,  Jody





On Aug 10, 2009, at 7:38 PM, Klymak Jody wrote:

So,

mpirun --display-allocation -pernode --display-map hostname

gives me the output below.  Simple jobs seem to run, but the MITgcm does not, either under ssh or torque.  It hangs at some early point in execution before anything is written, so its hard for me to tell what the error is.  Could these MCA warnings have anything to do with it?

I've recompiled the gcm with -L /usr/local/openmpi/lib, so hopefully that catches the right library.

Thanks,  Jody


[xserve02.local:38126] mca: base: component_find: ras "mca_ras_dash_host" uses an MCA interface that is not recogniz
ed (component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[xserve02.local:38126] mca: base: component_find: ras "mca_ras_hostfile" uses an MCA interface that is not recognize
d (component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[xserve02.local:38126] mca: base: component_find: ras "mca_ras_localhost" uses an MCA interface that is not recogniz
ed (component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[xserve02.local:38126] mca: base: component_find: ras "mca_ras_xgrid" uses an MCA interface that is not recognized (
component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[xserve02.local:38126] mca: base: component_find: iof "mca_iof_proxy" uses an MCA interface that is not recognized (
component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[xserve02.local:38126] mca: base: component_find: iof "mca_iof_svc" uses an MCA interface that is not recognized (co
mponent MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored

======================   ALLOCATED NODES   ======================

Data for node: Name: xserve02.local    Num slots: 8    Max slots: 0
Data for node: Name: xserve01.local    Num slots: 8    Max slots: 0

=================================================================

========================   JOB MAP   ========================

Data for node: Name: xserve02.local    Num procs: 1
      Process OMPI jobid: [20967,1] Process rank: 0

Data for node: Name: xserve01.local    Num procs: 1
      Process OMPI jobid: [20967,1] Process rank: 1

=============================================================
[xserve01.cluster:38518] mca: base: component_find: iof "mca_iof_proxy" uses an MCA interface that is not recognized
(component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
[xserve01.cluster:38518] mca: base: component_find: iof "mca_iof_svc" uses an MCA interface that is not recognized (
component MCA v1.0.0 != supported MCA v2.0.0) -- ignored
xserve02.local
xserve01.cluster


_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users@open-mpi.org
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users