Hi,

I am trying to install OpenMPI 1.0.1 on my Athlon X2 computer running SuSE10.0,
the installation failed when I included --with-tm=/opt/torque option with the
error message:
...
gcc -shared  .libs/pls_tm_component.o .libs/pls_tm_module.o  -Wl,--rpath -Wl,/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/orte/.libs -Wl,--rpath -Wl,/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/opal/.libs -Wl,--rpath -Wl,/opt/openmpi/lib -L/opt/torque/lib -lpbs /home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/orte/.libs/liborte.so -L/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/opal/.libs /home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/opal/.libs/libopal.so -lm -lutil -lnsl  -pthread -Wl,-soname -Wl,mca_pls_tm.so -o .libs/mca_pls_tm.so
/usr/lib64/gcc/x86_64-suse-linux/4.0.2/../../../../x86_64-suse-linux/bin/ld: /opt/torque/lib/libpbs.a(tm.o): relocation R_X86_64_32S against `a local symbol' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/opt/torque/lib/libpbs.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make[4]: *** [mca_pls_tm.la] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/orte/mca/pls/tm'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/orte/dynamic-mca/pls'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/orte/dynamic-mca'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/c00jsh00/openmpi-1.0.1/orte'
make: *** [all-recursive] Error 1

My TORQUE is 2.0.0p4, the latest version. Any hint?

Jyh-Shyong Ho, Ph.D.
Research Scientist
National Center for High Performance Computing
Hsinchu, Taiwan, ROC