Dear Brian,

It must be something else because cc *is* gcc

 mighell% which cc
/usr/bin/cc

mighell% ls -l /usr/bin/cc
lrwxr-xr-x   1 root  wheel  7 May 25 11:45 /usr/bin/cc -> gcc-4.0

mighell% cc --version
powerpc-apple-darwin8-gcc-4.0.0 (GCC) 4.0.0 20041026 (Apple Computer, Inc. build 4061)
Copyright (C) 2004 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

On Oct 12, 2005, at 5:15 PM, Ken Mighell wrote: 

> Making all in xgrid
> depbase=`echo src/pls_xgrid_component.lo | sed 's|[^/]*$|.deps/&|;s|
> \.lo$||'`; \
> if /bin/sh ../../../../libtool --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -
> I. -I. -I../../../../include -I../../../../include -I/tmp/
> buildpackage-6060/openmpi-1.0rc3/include -I../../../../include -
> I../../../.. -I../../../.. -I../../../../include -I../../../../opal
> -I../../../../orte -I../../../../ompi -D_REENTRANT -F
> XGridFoundation -MT src/pls_xgrid_component.lo -MD -MP -MF
> "$depbase.Tpo" -c -o src/pls_xgrid_component.lo src/
> pls_xgrid_component.m; \
> then mv -f "$depbase.Tpo" "$depbase.Plo"; else rm -f
> "$depbase.Tpo"; exit 1; fi
> libtool: compile: unable to infer tagged configuration
> libtool: compile: specify a tag with `--tag'
> make[4]: *** [src/pls_xgrid_component.lo] Error 1
> make[3]: *** [all-recursive] Error 1
> make[2]: *** [all-recursive] Error 1
> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
> make: *** [all-recursive] Error 1 

It looks like for some reason you set your C compiler to cc instead
of gcc. This causes some problems with libtool if your Objective C
compiler is found as gcc. Can you try making sure $CC isn't set to
cc in your environment or in the build script and see if that helps? 

Thanks, 

Brian 

-- 
   Brian Barrett
   Open MPI developer
   http://www.open-mpi.org/