Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] Problem mpi
From: Diego Saúl Carrió Carrió (diego.carrio_at_[hidden])
Date: 2014-06-24 05:48:24


Dear all,

I have problems for a long time related with mpirun. When I executed
mpirun (with my program) I obtained the next error after a while:

.
.
.
.
.

 mlx4: local QP operation err (QPN c00054, WQE index a0000, vendor syndrome
6f, opcode = 5e)
[[64826,1],0][btl_openib_component.c:3497:handle_wc] from foner109 to:
foner111 error polling LP CQ with status LOCAL QP OPERATION ERROR status
number 2 for wr_id af58a8 opcode 128 vendor error 111 qp_idx 3

mpirun has exited due to process rank 0 with PID 51754 on
node foner109 exiting improperly. There are two reasons this could occur:

1. this process did not call "init" before exiting, but others in
the job did. This can cause a job to hang indefinitely while it waits
for all processes to call "init". By rule, if one process calls "init",
then ALL processes must call "init" prior to termination.

2. this process called "init", but exited without calling "finalize".
By rule, all processes that call "init" MUST call "finalize" prior to
exiting or it will be considered an "abnormal termination"

This may have caused other processes in the application to be
terminated by signals sent by mpirun (as reported here).

I am using a cluster (42 nodes, with 20 processors and 64 Gb RAM for each
one). I want to use for example only 20 nodes, so I put:

salloc -N20 --tasks-per-node=1 --cpus-per-task=20 -p thin(name of the node)

mpirun -pernode [my_program]

Could you help me to solve this problem?

Best Regards,
Diego