Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] OPENIB unknown transport errors
From: Tim Miller (btamiller_at_[hidden])
Date: 2014-05-09 18:44:31


I've checked the links repeatedly with "ibstatus" and they look OK. Both
nodes shoe a link layer of "InfiniBand".

As I stated, everything works well with MVAPICH2, so I don't suspect a
physical or link layer problem (but I could always be wrong on that).

Tim

On Fri, May 9, 2014 at 6:26 PM, Joshua Ladd <jladd.mlnx_at_[hidden]> wrote:

> Hi, Tim
>
> Run "ibstat" on each host:
>
> 1. Make sure the adapters are alive and active.
>
> 2. Look at the Link Layer settings for host w34. Does it match host w4's?
>
>
> Josh
>
>
> On Fri, May 9, 2014 at 1:18 PM, Tim Miller <btamiller_at_[hidden]> wrote:
>
>> Hi All,
>>
>> We're using OpenMPI 1.7.3 with Mellanox ConnectX InfiniBand adapters, and
>> periodically our jobs abort at start-up with the following error:
>>
>> ===
>> Open MPI detected two different OpenFabrics transport types in the same
>> Infiniband network.
>> Such mixed network trasport configuration is not supported by Open MPI.
>>
>> Local host: w4
>> Local adapter: mlx4_0 (vendor 0x2c9, part ID 26428)
>> Local transport type: MCA_BTL_OPENIB_TRANSPORT_IB
>>
>> Remote host: w34
>> Remote Adapter: (vendor 0x2c9, part ID 26428)
>> Remote transport type: MCA_BTL_OPENIB_TRANSPORT_UNKNOWN
>> ===
>>
>> I've done a bit of googling and not found very much. We do not see this
>> issue when we run with MVAPICH2 on the same sets of nodes.
>>
>> Any advice or thoughts would be very welcome, as I am stumped by what
>> causes this. The nodes are all running Scientific Linux 6 with Mellanox
>> drivers installed via the SL-provided RPMs.
>>
>> Tim
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>