Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] OPENIB unknown transport errors
From: Joshua Ladd (jladd.mlnx_at_[hidden])
Date: 2014-05-09 18:26:44


Hi, Tim

Run "ibstat" on each host:

1. Make sure the adapters are alive and active.

2. Look at the Link Layer settings for host w34. Does it match host w4's?

Josh

On Fri, May 9, 2014 at 1:18 PM, Tim Miller <btamiller_at_[hidden]> wrote:

> Hi All,
>
> We're using OpenMPI 1.7.3 with Mellanox ConnectX InfiniBand adapters, and
> periodically our jobs abort at start-up with the following error:
>
> ===
> Open MPI detected two different OpenFabrics transport types in the same
> Infiniband network.
> Such mixed network trasport configuration is not supported by Open MPI.
>
> Local host: w4
> Local adapter: mlx4_0 (vendor 0x2c9, part ID 26428)
> Local transport type: MCA_BTL_OPENIB_TRANSPORT_IB
>
> Remote host: w34
> Remote Adapter: (vendor 0x2c9, part ID 26428)
> Remote transport type: MCA_BTL_OPENIB_TRANSPORT_UNKNOWN
> ===
>
> I've done a bit of googling and not found very much. We do not see this
> issue when we run with MVAPICH2 on the same sets of nodes.
>
> Any advice or thoughts would be very welcome, as I am stumped by what
> causes this. The nodes are all running Scientific Linux 6 with Mellanox
> drivers installed via the SL-provided RPMs.
>
> Tim
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>