Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] MPI_Comm_spawn and exported variables
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2013-12-19 18:09:55


On Dec 19, 2013, at 2:57 PM, Tim Miller <btamiller_at_[hidden]> wrote:

> Hi All,
>
> I have a question similar (but not identical to) the one asked by Tom Fogel a week or so back...
>
> I have a code that uses MPI_Comm_spawn to launch different processes. The executables for these use libraries in non-standard locations, so what I've done is add the directories containing them to my LD_LIBRARY_PATH environment variable, and then calling mpirun with "-x LD_LIBRARY_PATH". This works well for me on OpenMPI 1.6.3 and earlier. However, I've been playing with OpenMPI 1.7.3 and this no longer seems to work. As soon as my code MPI_Comm_spawns, all the spawned processes die complaining that they can't find the correct libraries to start the executable.
>
> Has there been a way that exported variables are passed to spawned processes between OpenMPI 1.6 and 1.7?

Not intentionally, though it is possible that some bug crept into the code. If I understand correctly, the -x values are being seen by the original procs, but not by the comm_spawned ones?

> Is there something else I'm doing wrong here?
>
> Best Regards,
> Tim
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users