Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] adding library (libmpi_cxx.so.1)
From: amirreza Hashemi (hashemi_amirreza_at_[hidden])
Date: 2013-09-13 16:44:46


Jeff,

Sorry about that, actually I am not sure what more exactly I
 can provide here, I am using openmpi 1.5.4-3.fc16.x86_64 with fedora
machine, I installed that on yum install openmpi command. But when I am
trying to make connection with some library libmpi_cxx.so.1 to main
code, it gives me an error which it says there is no communicator
Fatal error in MPI_Comm_dup: Invalid communicator, error stack:
MPI_Comm_dup(168): MPI_Comm_dup(comm=0x0, new_comm=0x7fffde7fb24c) failed
MPI_Comm_dup(96).: Invalid communicator

Mpi libraries are found in two paths which are /usr/lib64/openmpi/lib/ and /usr/local/lib/
I
 would like to ask how can I can make connection to mpi library in
fedora linux machine. It is indeed that I added libmpi_cxx.so.1
(libmpi_cxx.so.1 => /usr/lib64/openmpi/lib/libmpi_cxx.so.1
 (0x00007f120836e000)).
I don't know is that enough information or not.
I would be really apprecieated if you can help me to figure out this problem!!

Thanks,
Ami

________________________________
 From: amirreza Hashemi <hashemi_amirreza_at_[hidden]>
To: "users_at_[hidden]" <users_at_[hidden]>
Sent: Friday, September 13, 2013 1:43 PM
Subject: adding library (libmpi_cxx.so.1)
 

Hi All,

I have a problem to add a MPI library
libmpi_cxx.so.1 to code which I am workign on it, I export the library
to LD_LIBRARY_PATH. But whenever I do this, I get this error:
Fatal error in MPI_Comm_dup: Invalid communicator, error stack:
MPI_Comm_dup(168): MPI_Comm_dup(comm=0x0, new_comm=0x7fff39826eac) failed
MPI_Comm_dup(96).: Invalid communicator

It might be possible that I have several openmpi in my linux machine and
the code could not recognize right one. I just have this library in
these two path: /usr/lib64/openmpi/lib/ and /usr/local/lib/, but none of them is not working in my case. Installed openmpi in my machine is
openmpi-1.5.4-3.fc16.x86_64 and I am working with Fedora.
Does anybody can help me to figure out this problem?

Thanks,
Ami