Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Undefined symbols with MPI_Get_address
From: Hugo Gagnon (opensource.openmpi_at_[hidden])
Date: 2013-08-05 10:04:49


Will do, for now the best I can give is the portfile containing some
config options:

https://trac.macports.org/browser/trunk/dports/science/openmpi/Portfile

I used the gcc48 variant.

-- 
  Hugo Gagnon
On Mon, Aug 5, 2013, at 9:52, Jeff Squyres (jsquyres) wrote:
> Can you send your build logs?  See:
> 
>     http://www.open-mpi.org/community/help/
> 
> (I know you said you installed via macports, but we don't package that,
> so we don't know how it's built)
> 
> 
> On Aug 5, 2013, at 8:50 AM, Hugo Gagnon
> <opensource.openmpi_at_[hidden]> wrote:
> 
> > I could replicate the problem with the following:
> > 
> > program test
> > use mpi
> > integer :: ierr, a
> > integer(kind=MPI_ADDRESS_KIND) :: address
> > call MPI_Init(ierr)
> > a = 0
> > call MPI_Get_address(a,address,ierr)
> > write(*,*) address
> > call MPI_Finalize(ierr)
> > end program test
> > 
> > $ openmpif90 test.f90
> > Undefined symbols for architecture x86_64:
> > "_mpi_get_address0di4_", referenced from:
> >     _MAIN__ in ccLLbLGQ.o
> > ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
> > 
> > -- 
> >  Hugo Gagnon
> > 
> > On Mon, Aug 5, 2013, at 9:42, Jeff Squyres (jsquyres) wrote:
> >> Can you send a small reproducing example?
> >> 
> >> 
> >> On Aug 4, 2013, at 1:46 PM, Hugo Gagnon
> >> <opensource.openmpi_at_[hidden]> wrote:
> >> 
> >>> Hi,
> >>> 
> >>> I have a .f90 module containing several lines of the form:
> >>> 
> >>> call mpi_get_address(location, address, error)
> >>> 
> >>> The module compiles fine (though only if I set the "kind" of "address"
> >>> to MPI_OFFSET_KIND) but I get this error at the linking stage:
> >>> 
> >>> Undefined symbols for architecture x86_64:
> >>> "_mpi_get_address0di4_", referenced from:
> >>>     ___io_mod_MOD_writegridparallel in IO_Mod.o
> >>>     ___io_mod_MOD_writemeanstats in IO_Mod.o
> >>>     ___io_mod_MOD_writeinststats in IO_Mod.o
> >>>     ___io_mod_MOD_writequbckp in IO_Mod.o
> >>> "_mpi_get_address0dr8_", referenced from:
> >>>     ___io_mod_MOD_writegridparallel in IO_Mod.o
> >>>     ___io_mod_MOD_writequbckp in IO_Mod.o
> >>> "_mpi_get_address1dr8_", referenced from:
> >>>     ___io_mod_MOD_writemeanstats in IO_Mod.o
> >>>     ___io_mod_MOD_writeinststats in IO_Mod.o
> >>> ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
> >>> 
> >>> I'm using gcc 4.8.1 and openmpi 1.7.2, both built from macports.
> >>> 
> >>> Inputs appreciated,
> >>> -- 
> >>> Hugo Gagnon
> >>> _______________________________________________
> >>> users mailing list
> >>> users_at_[hidden]
> >>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >> 
> >> 
> >> -- 
> >> Jeff Squyres
> >> jsquyres_at_[hidden]
> >> For corporate legal information go to:
> >> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
> >> 
> >> 
> >> _______________________________________________
> >> users mailing list
> >> users_at_[hidden]
> >> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> 
> 
> -- 
> Jeff Squyres
> jsquyres_at_[hidden]
> For corporate legal information go to:
> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
> 
> 
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users