Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] errors testing openmpi1.6.5 ----
From: Gus Correa (gus_at_[hidden])
Date: 2013-07-25 16:50:35


Hi Yuping

A simple way to do it is to put in your initialization files,
which are hidden ("dot files") in your home directory.

It depends on the shell you use (do 'echo $SHELL' to see).

If bash,
.bashrc

export PATH=/usr/local/openmpi1.6.5/bin:${PATH}
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/openmpi1.6.5/lib:${LD_LIBRARY_PATH}

If csh/tcsh
.cshrc/.tcshrc

setenv PATH /usr/local/openmpi1.6.5/bin:${PATH}
setenv LD_LIBRARY_PATH /usr/local/openmpi1.6.5/lib:${LD_LIBRARY_PATH}

Are you running the programs in a single machine,
or is it a cluster or some farm or networked machines?
In the second case, you need to make sure your home directory
is shared across the machines, or if it is not shared,
you need to make the modifications above in each machine.

I hope this helps.

Gus Correa

On 07/25/2013 03:11 PM, Yuping Sun wrote:
> Hi Gus:
>
> I went back and set the PATH and LD_LIBRARY_PATH following the FAQ answer. However, it did not change anything.
>
> What else can you suggest?
>
> Thank you.
>
> Yuping
>
> -----Original Message-----
> From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Gus Correa
> Sent: Wednesday, July 24, 2013 8:28 PM
> To: Open MPI Users
> Subject: Re: [OMPI users] errors testing openmpi1.6.5 ----
>
> Hi Yuping
>
> Did you set your PATH and LD_LIBRARY_PATH?
> Please, see these FAQ:
> http://www.open-mpi.org/faq/?category=running#run-prereqs
> http://www.open-mpi.org/faq/?category=running#adding-ompi-to-path
>
> I hope this helps,
> Gus Correa
>
> On 07/24/2013 08:09 PM, Yuping Sun wrote:
>> Dear All:
>>
>> I downloaded openmpi1.5.6 and installed on my linux workstation with
>> the help of NASA engineer. Then I tried to test the openmpi
>> installation, but get the following error message:
>>
>> [ysun_at_ysunrh mpi]$ which mpiexec
>>
>> /usr/local/openmpi1.6.5/bin/mpiexec
>>
>> [ysun_at_ysunrh mpi]$ mpiexec utils/MPIcheck/mpicheck
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_paffinity_hwloc: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_carto_auto_detect:
>> lt_dlerror() returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_carto_file: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_shmem_mmap: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_shmem_posix: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_shmem_sysv: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> ----------------------------------------------------------------------
>> ----
>>
>> It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process
>> is
>>
>> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
>>
>> fail during opal_init; some of which are due to configuration or
>>
>> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
>>
>> here's some additional information (which may only be relevant to an
>>
>> Open MPI developer):
>>
>> opal_shmem_base_select failed
>>
>> --> Returned value -1 instead of OPAL_SUCCESS
>>
>> ----------------------------------------------------------------------
>> ----
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in
>> file runtime/orte_init.c at line 79
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24905] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in
>> file orterun.c at line 694
>>
>> I also try the use ompi_info to get more information, and it give me a
>> lot error messages and I listed some below:
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_osc_pt2pt: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_osc_rdma: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_btl_self: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_btl_sm: lt_dlerror() returned
>> NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_btl_tcp: lt_dlerror() returned
>> NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_topo_unity: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_pubsub_orte: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_dpm_orte: lt_dlerror()
>> returned NULL! (ignored)
>>
>> MCA backtrace: execinfo (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>>
>> MCA memory: linux (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>>
>> MCA timer: linux (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>>
>> MCA installdirs: env (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>>
>> MCA installdirs: config (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>>
>> MCA hwloc: hwloc132 (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>>
>> Could anyone of you give me some help, and tell me what I need to do
>> to install openmpi correctly or give me some instructions to make it
>> working? Thank you.
>>
>> */Yuping Sun/*
>>
>>
>> FloDesign Wind Turbine Corp
>>
>> 242 Sturbridge Road
>>
>> Charlton, MA 01507
>> Direct: 508-434-1507
>>
>> Cell: 713-456-9420
>> ysun_at_[hidden]<mailto:ysun_at_[hidden]>
>>
>> Description: cid:3300779197_294562
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users