Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] errors testing openmpi1.6.5 ----
From: Yuping Sun (ysun_at_[hidden])
Date: 2013-07-25 15:11:10


Hi Gus:

I went back and set the PATH and LD_LIBRARY_PATH following the FAQ answer. However, it did not change anything.

What else can you suggest?

Thank you.

Yuping

-----Original Message-----
From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On Behalf Of Gus Correa
Sent: Wednesday, July 24, 2013 8:28 PM
To: Open MPI Users
Subject: Re: [OMPI users] errors testing openmpi1.6.5 ----

Hi Yuping

Did you set your PATH and LD_LIBRARY_PATH?
Please, see these FAQ:
http://www.open-mpi.org/faq/?category=running#run-prereqs
http://www.open-mpi.org/faq/?category=running#adding-ompi-to-path

I hope this helps,
Gus Correa

On 07/24/2013 08:09 PM, Yuping Sun wrote:
> Dear All:
>
> I downloaded openmpi1.5.6 and installed on my linux workstation with
> the help of NASA engineer. Then I tried to test the openmpi
> installation, but get the following error message:
>
> [ysun_at_ysunrh mpi]$ which mpiexec
>
> /usr/local/openmpi1.6.5/bin/mpiexec
>
> [ysun_at_ysunrh mpi]$ mpiexec utils/MPIcheck/mpicheck
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_paffinity_hwloc: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_carto_auto_detect:
> lt_dlerror() returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_carto_file: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_shmem_mmap: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_shmem_posix: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_shmem_sysv: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> ----------------------------------------------------------------------
> ----
>
> It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process
> is
>
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
>
> fail during opal_init; some of which are due to configuration or
>
> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
>
> here's some additional information (which may only be relevant to an
>
> Open MPI developer):
>
> opal_shmem_base_select failed
>
> --> Returned value -1 instead of OPAL_SUCCESS
>
> ----------------------------------------------------------------------
> ----
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in
> file runtime/orte_init.c at line 79
>
> [ysunrh.fdwt.com:24905] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in
> file orterun.c at line 694
>
> I also try the use ompi_info to get more information, and it give me a
> lot error messages and I listed some below:
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_osc_pt2pt: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_osc_rdma: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_btl_self: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_btl_sm: lt_dlerror() returned
> NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_btl_tcp: lt_dlerror() returned
> NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_topo_unity: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_pubsub_orte: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> [ysunrh.fdwt.com:24920] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/openmpi1.6.5/lib/openmpi/mca_dpm_orte: lt_dlerror()
> returned NULL! (ignored)
>
> MCA backtrace: execinfo (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>
> MCA memory: linux (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>
> MCA timer: linux (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>
> MCA installdirs: env (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>
> MCA installdirs: config (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>
> MCA hwloc: hwloc132 (MCA v2.0, API v2.0, Component v1.6.5)
>
> Could anyone of you give me some help, and tell me what I need to do
> to install openmpi correctly or give me some instructions to make it
> working? Thank you.
>
> */Yuping Sun/*
>
>
> FloDesign Wind Turbine Corp
>
> 242 Sturbridge Road
>
> Charlton, MA 01507
> Direct: 508-434-1507
>
> Cell: 713-456-9420
> ysun_at_[hidden] <mailto:ysun_at_[hidden]>
>
> Description: cid:3300779197_294562
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users