Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] openmpi 1.6.3 fails to identify local host if its IP is 127.0.1.1
From: Lorenzo Donà (lorechimica91_at_[hidden])
Date: 2013-06-20 10:04:35


Dear all that help me thanks to everyone.
I compiled open MPI with all yours advices posted but the error is always the same I'm also able to run the examples found with the package.
but really I don't know what can I do to solve the problem.
I trust in you to help me.
Dearly Lorenzo.
 
Il giorno 20/giu/2013, alle ore 06.33, Ralph Castain ha scritto:

> Been trying to decipher this problem, and think maybe I'm beginning to understand it. Just to clarify:
>
> * when you execute "hostname", you get the <name>.local response?
>
> * you somewhere have it setup so that 10.x.x.x resolves to <name>, with no ".local" extension?
>
> Correct?
>
>
>
> On Wed, Jun 19, 2013 at 1:17 PM, Riccardo Murri <riccardo.murri_at_[hidden]> wrote:
> On 19 June 2013 20:42, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:
> > I'm assuming that the offending host has some other address besides
> > just 127.0.1.1 as otherwise it couldn't connect to anything.
>
> Yes, it has an IP on some 10.x.x.x network.
>
>
> > I'm heading out the door for a couple of weeks, but can try to look at it when I return.
>
> We have a workaround (just create the hostfile using FQDNs -- actually
> FQDNs or UQDNS depending on what `uname -n` returns), so it's
> definitely not urgent for us. But if you think it's a bug worth
> fixing, I can provide details and/or test code.
>
> Thanks,
> Riccardo
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users