Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] running openmpi with specified lib path
From: Duke Nguyen (duke.lists_at_[hidden])
Date: 2013-05-07 10:01:08


On 5/7/13 7:02 PM, Reuti wrote:
> Hi,
>
> Am 07.05.2013 um 13:36 schrieb Duke Nguyen:
>
>> I am testing our cluster with module environment, and am having a
>> headache to understand openmpi 1.7.2!!! So our system currently has
>> openmpi 1.6.3 (at default location /usr/local), 1.6.4 and 1.7.2 compiled
>> with intel compilers (installed at /opt/apps). In order to use openmpi
>> 1.7.2 for example, I tried:
>>
>> $ module load mpi/openmpi-1.7.2_composer_xe_2013.3.163
>> $ module load
>> apps/abinit-7.2.1_composer_xe_2013.3.163_openmpi-1.7.2_intel_fftw3-mkl
>> $ mpirun ./mpihello_intel
>
> What does:
>
> $ which mpirun

$ which mpirun
/opt/apps/openmpi/openmpi-1.7.2r28341_composer_xe_2013.3.163/usr/local/bin/mpirun

>
> show? Did you also recompile your application?

Yes, I did. That is why abinit has that long's name when I call it using
module
(abinit-7.2.1_composer_xe_2013.3.163_openmpi-1.7.2_intel_fftw3-mkl ->
abinit compiled with intel xe 2013.3.163 and openmpi 1.7.2 and
fftw3-mkl; also openmpi 1.7.2 was compiled with intel xe 2013.3.163).

>
> -- Reuti
>
>
>> mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_hnp:
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_hnp.so: undefined symbol:
>> orte_local_jobdata (ignored)
>> mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurm:
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurm.so: undefined symbol:
>> orte_orted_exit_with_barrier (ignored)
>> mca: base: component_find: unable to open
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd:
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so: undefined symbol:
>> orte_pmap_t_class (ignored)
>> mpirun: symbol lookup error:
>> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_singleton.so: undefined symbol:
>> orte_util_setup_local_nidmap_entries
>>
>> To investigate the error, I tried:
>>
>> $ echo $LD_LIBRARY_PATH
>> /opt/apps/abinit/abinit-7.2.1_composer_xe_2013.3.163_openmpi-1.7.2_intel_fftw3-mkl/usr/local/lib:/opt/apps/openmpi/openmpi-1.7.2r28341_composer_xe_2013.3.163/usr/local/lib/openmpi:/opt/apps/openmpi/openmpi-1.7.2r28341_composer_xe_2013.3.163/usr/local/lib:/usr/local/lib:/opt/intel/lib/intel64:/opt/intel/mkl/lib/intel64
>> $ ls
>> /opt/apps/openmpi/openmpi-1.7.2r28341_composer_xe_2013.3.163/usr/local/lib/openmpi
>> | grep mca_ess
>> mca_ess_env.la
>> mca_ess_env.so
>> mca_ess_hnp.la
>> mca_ess_hnp.so
>> mca_ess_singleton.la
>> mca_ess_singleton.so
>> mca_ess_slurm.la
>> mca_ess_slurm.so
>> mca_ess_tm.la
>> mca_ess_tm.so
>> mca_ess_tool.la
>> mca_ess_tool.so
>>
>> So apparently openmpi 1.7.2 looks for the old library at
>> /usr/loca/lib/openmpi for 1.6.3 instead of at
>> /opt/apps/openmpi/openmpi-1.7.2r28341_composer_xe_2013.3.163/usr/local/lib/openmpi.
>> Is there away to force openmpi 1.7.2 look at
>> /opt/apps/openmpi/openmpi-1.7.2r28341_composer_xe_2013.3.163/usr/local/lib/openmpi
>> first before looking at other locations?
>>
>> Thanks,
>>
>> D.
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>