Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] getting opal_init:startup:internal-failure
From: E.O. (ooyama.eiichi_at_[hidden])
Date: 2013-04-28 10:56:52


Hello

I have five linux machines (one is redhat and the other are busybox)
I downloaded openmpi-1.6.4.tar.gz into my main redhat machine and
configure'ed/compiled it successfully.
./configure --prefix=/myname
I installed it to /myname directory successfully. I am able to run a simple
hallo.c on my redhat machine.

[root_at_host1 /tmp] # mpirun -np 4 ./hello.out
I am parent
I am a child
I am a child
I am a child
[root_at_host1 /tmp] #

Then, I sent entire /myname directory to the another machine (host2).
[root_at_host1 /] # tar zcf - myname | ssh host2 "(cd /; tar zxf -)"

and ran mpirun for the host (host2).

[root_at_host1 tmp]# mpirun -np 4 -host host2 ./hello.out
--------------------------------------------------------------------------
Sorry! You were supposed to get help about:
    opal_init:startup:internal-failure
But I couldn't open the help file:
    //share/openmpi/help-opal-runtime.txt: No such file or directory.
Sorry!
--------------------------------------------------------------------------
[host2:26294] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
runtime/orte_init.c at line 79
[host2:26294] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
orted/orted_main.c at line 358
--------------------------------------------------------------------------
A daemon (pid 23691) died unexpectedly with status 255 while attempting
to launch so we are aborting.

There may be more information reported by the environment (see above).

This may be because the daemon was unable to find all the needed shared
libraries on the remote node. You may set your LD_LIBRARY_PATH to have the
location of the shared libraries on the remote nodes and this will
automatically be forwarded to the remote nodes.
--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
mpirun noticed that the job aborted, but has no info as to the process
that caused that situation.
--------------------------------------------------------------------------
[root_at_host1 tmp]#

I set those environment variables

[root_at_host1 tmp]# echo $LD_LIBRARY_PATH
/myname/lib/
[root_at_host1 tmp]# echo $OPAL_PREFIX
/myname/
[root_at_host1 tmp]#

[root_at_host2 /] # ls -la /myname/lib/libmpi.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Apr 28 10:21
/myname/lib/libmpi.so.1 -> libmpi.so.1.0.7
[root_at_host2 /] #

If I ran the ./hello.out binary inside host2, it works fine

[root_at_host1 tmp]# ssh host2
[root_at_host2 /] # /tmp/hello.out
I am parent
[root_at_host2 /] #

Can someone help me figure out why I cannot run hello.out in host2 from
host1 ?
Am I missing any env variables ?

Thank you,

Eiichi