Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI job launch failures
From: Bharath Ramesh (bramesh_at_[hidden])
Date: 2013-02-14 15:54:14


I ran 15 test jobs using 1.6.4rc3 all of them successful. Unlike
1.6.1 where I would have around 40% of my jobs fail. Thanks for
the help really appreciate it.

-- 
Bharath
On Thu, Feb 14, 2013 at 11:59:06AM -0800, Ralph Castain wrote:
> Rats - sorry.
> 
> I seem to recall fixing something in 1.6 that might relate to this - a race condition in the startup. You might try updating to the 1.6.4 release candidate.
> 
> 
> On Feb 14, 2013, at 11:04 AM, Bharath Ramesh <bramesh_at_[hidden]> wrote:
> 
> > When I set the OPAL_OUTPUT_STDERR_FD=0 I receive a whole bunch of
> > mca_oob_tcp_message_recv_complete: invalid message type errors
> > and the job just hangs even when all the nodes have fired off the
> > MPI application.
> > 
> > 
> > -- 
> > Bharath
> > 
> > On Thu, Feb 14, 2013 at 09:51:50AM -0800, Ralph Castain wrote:
> >> I don't think this is documented anywhere, but it is an available trick (not sure if it is in 1.6.1, but might be): if you set OPAL_OUTPUT_STDERR_FD=N in your environment, we will direct all our error outputs to that file descriptor. If it is "0", then it goes to stdout.
> >> 
> >> Might be worth a try?
> >> 
> >> 
> >> On Feb 14, 2013, at 8:38 AM, Bharath Ramesh <bramesh_at_[hidden]> wrote:
> >> 
> >>> Is there any way to prevent the output of more than one node
> >>> written to the same line. I tried setting --output-filename,
> >>> which didnt help. For some reason only stdout was written to the
> >>> files. Making it little bit hard to read close to a 6M output
> >>> file.
> >>> 
> >>> -- 
> >>> Bharath
> >>> 
> >>> On Thu, Feb 14, 2013 at 07:35:02AM -0800, Ralph Castain wrote:
> >>>> Sounds like the orteds aren't reporting back to mpirun after launch. The MPI_proctable observation just means that the procs didn't launch in those cases where it is absent, which is something you already observed.
> >>>> 
> >>>> Set "-mca plm_base_verbose 5" on your cmd line. You should see each orted report back to mpirun after it launches. If not, then it is likely that something is blocking it.
> >>>> 
> >>>> You could also try updating to 1.6.3/4 in case there is some race condition in 1.6.1, though we haven't heard of it to-date.
> >>>> 
> >>>> 
> >>>> On Feb 14, 2013, at 7:21 AM, Bharath Ramesh <bramesh_at_[hidden]> wrote:
> >>>> 
> >>>>> On our cluster we are noticing intermediate job launch failure when using OpenMPI. We are currently using OpenMPI-1.6.1 on our cluster and it is integrated with Torque-4.1.3. It failes even for a simple MPI hello world applications. The issue is that orted gets launched on all the nodes but there are a bunch of nodes that dont launch the actual MPI application. There are no errors reported when the job gets killed because the walltime expires. Enabling --debug-daemons doesnt show any errors either. The only difference being that successful runs have MPI_proctable listed and for failures this is absent. Any help in debugging this issue is greatly appreciated.
> >>>>> 
> >>>>> -- 
> >>>>> Bharath
> >>>>> 
> >>>>> 
> >>>>> _______________________________________________
> >>>>> users mailing list
> >>>>> users_at_[hidden]
> >>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>>> 
> >>>> 
> >>>> _______________________________________________
> >>>> users mailing list
> >>>> users_at_[hidden]
> >>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>> _______________________________________________
> >>> users mailing list
> >>> users_at_[hidden]
> >>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >> 
> >> 
> >> _______________________________________________
> >> users mailing list
> >> users_at_[hidden]
> >> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> 
> 
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users


  • application/x-pkcs7-signature attachment: smime.p7s