Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] problem with rankfile in openmpi-1.6.4rc2
From: Siegmar Gross (Siegmar.Gross_at_[hidden])
Date: 2013-01-19 04:45:34


Hi

I have installed openmpi-1.6.4rc2 and have still a problem with my
rankfile.

linpc1 rankfiles 113 ompi_info | grep "Open MPI:"
                Open MPI: 1.6.4rc2r27861

linpc1 rankfiles 114 cat rf_linpc1
rank 0=linpc1 slot=0:0-1,1:0-1

linpc1 rankfiles 115 mpiexec -report-bindings -np 1 \
  -rf rf_linpc1 hostname
--------------------------------------------------------------------
We were unable to successfully process/set the requested processor
affinity settings:

Specified slot list: 0:0-1,1:0-1
Error: Error

This could mean that a non-existent processor was specified, or
that the specification had improper syntax.
--------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------
mpiexec was unable to start the specified application as it
  encountered an error:

Error name: Error
Node: linpc1

when attempting to start process rank 0.
--------------------------------------------------------------------

Everything works fine with the following command.

linpc1 rankfiles 116 mpiexec -report-bindings -np 1 -cpus-per-proc 4 \
  -bycore -bind-to-core hostname
[linpc1:20140] MCW rank 0 bound to socket 0[core 0-1]
  socket 1[core 0-1]: [B B][B B]
linpc1

I would be grateful if somebody could fix the problem. Thank you very
much for any help in advance.

Kind regards

Siegmar