Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] Open-mpi running issue and bug
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2012-12-28 11:42:01


What version of OMPI are you using? How was it configured?

On Dec 28, 2012, at 2:16 AM, Edge Edge <edge_diners_at_[hidden]> wrote:

> Hi,
>
> Currently I was trying to run mpirun to improve the performance of my running.
> However it keeps on showing the following bug:
>
> --------------------------------------------------------------------------
> It looks like opal_init failed for some reason; your parallel process is
> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> fail during opal_init; some of which are due to configuration or
> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
> here's some additional information (which may only be relevant to an
> Open MPI developer):
>
> opal_shmem_base_select failed
> --> Returned value -1 instead of OPAL_SUCCESS
> --------------------------------------------------------------------------
> [home:07059] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file runtime/orte_init.c at line 79
> [home:07059] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file orterun.c at line 694
> make: *** [sample-1.fa] Error 255
>
> Can I know how to solve this bug?
> I got try to google around but I still fail to find related answer.
>
> Below is the spec of my server:
> Linux home 2.6.32-71.el6.x86_64 #1 SMP Wed Sep 1 01:33:01 EDT 2010 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
>
> Hope it is useful for you in order to solve the bug.
>
> Thanks.
>
>
> best regards
> Edge
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users