Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] users Digest, Vol 2435, Issue 1
From: Extreme Programming (dmasondev_at_[hidden])
Date: 2012-12-12 14:35:05


 thank you for your reply and I apologize for my English and for my
mistake, in every way I have had configured OPMI with this /usr/local/
prefix.

2012/12/12 <users-request_at_[hidden]>

> Send users mailing list submissions to
> users_at_[hidden]
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> users-request_at_[hidden]
>
> You can reach the person managing the list at
> users-owner_at_[hidden]
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of users digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
> 1. Re: Live process migration (Ifeanyi)
> 2. Re: Live process migration (Ifeanyi)
> 3. Re: Live process migration (Ifeanyi)
> 4. openmpi-1.7rc5 cannot install when build with ./configure
> --with-ft=cr (Ifeanyi)
> 5. Re: OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7 (Ilias Miroslav)
> 6. Re: OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7 (Ilias Miroslav)
> 7. Serveral issue in mpirun on macosx 10.8.2 (Extreme Programming)
> 8. Re: OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7 (Damien Hocking)
> 9. Re: Serveral issue in mpirun on macosx 10.8.2 (Ralph Castain)
> 10. Re: openmpi-1.7rc5 cannot install when build with ./configure
> --with-ft=cr (Ralph Castain)
> 11. problem configuring openmpi-1.6.4a1r27643 on Linux (Siegmar Gross)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Wed, 12 Dec 2012 09:58:45 +1100
> From: Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] Live process migration
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID:
> <
> CAMxrTy8+7JtgnZNj30OSSz-btt7SDGpB7ERWKjbnbXpb7Shyjw_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Thanks Josh.
>
> I will give a go.
>
> Regards - Ifeanyi
>
> On Wed, Dec 12, 2012 at 3:19 AM, Josh Hursey <jjhursey_at_[hidden]>
> wrote:
>
> > Process migration was implemented in Open MPI and working in the trunk a
> > couple of years ago. It has not been well maintained for a few years
> though
> > (hopefully that will change one day). So you can try it, but your results
> > may vary.
> >
> > Some details are at the link below:
> > http://osl.iu.edu/research/ft/ompi-cr/tools.php#ompi-migrate
> >
> > On Mon, Dec 10, 2012 at 10:39 PM, Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> wrote:
> >
> >> Hi all,
> >>
> >> Just wondering if live process migration of processes is supported in
> >> open mpi?
> >>
> >> or any idea of how to do live migration of processes pls.
> >>
> >> Regards,
> >> Ifeanyi
> >>
> >> _______________________________________________
> >> users mailing list
> >> users_at_[hidden]
> >> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > Joshua Hursey
> > Assistant Professor of Computer Science
> > University of Wisconsin-La Crosse
> > http://cs.uwlax.edu/~jjhursey
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >
> -------------- next part --------------
> HTML attachment scrubbed and removed
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Wed, 12 Dec 2012 13:04:59 +1100
> From: Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] Live process migration
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID:
> <
> CAMxrTy8U0zWYzKjsLhVyUuhpWUsbJVJbQJ3VO8vDmRqBUgb7+w_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hi Josh,
>
> I can checkpoint but cannot migrate.
>
> when I type ~openmpi-1.6# ompi-migrate ... I got this problem
> bash: ompi-migrate: command not found
>
> Please assist.
>
> Regards - Ifeanyi
>
>
>
> On Wed, Dec 12, 2012 at 3:19 AM, Josh Hursey <jjhursey_at_[hidden]>
> wrote:
>
> > Process migration was implemented in Open MPI and working in the trunk a
> > couple of years ago. It has not been well maintained for a few years
> though
> > (hopefully that will change one day). So you can try it, but your results
> > may vary.
> >
> > Some details are at the link below:
> > http://osl.iu.edu/research/ft/ompi-cr/tools.php#ompi-migrate
> >
> > On Mon, Dec 10, 2012 at 10:39 PM, Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> wrote:
> >
> >> Hi all,
> >>
> >> Just wondering if live process migration of processes is supported in
> >> open mpi?
> >>
> >> or any idea of how to do live migration of processes pls.
> >>
> >> Regards,
> >> Ifeanyi
> >>
> >> _______________________________________________
> >> users mailing list
> >> users_at_[hidden]
> >> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > Joshua Hursey
> > Assistant Professor of Computer Science
> > University of Wisconsin-La Crosse
> > http://cs.uwlax.edu/~jjhursey
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >
> -------------- next part --------------
> HTML attachment scrubbed and removed
>
> ------------------------------
>
> Message: 3
> Date: Wed, 12 Dec 2012 16:58:18 +1100
> From: Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] Live process migration
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID:
> <
> CAMxrTy-aR78-LQHEORynnGBQ0DMdL+8CCtzeTwhwDqXvTrm+hQ_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> this is what I did after installing dmtcp
> on a different terminal # ./dmtcp_coordinator
> on another terminal # ./dmtcp_checkpoint mpirun ./icpi
>
> When I ran this command # ./dmtcp_command --checkpoint.
> it terminates with this messages
>
> [8147] WARNING at connectionmanager.cpp:263 in fdToDevice;
> REASON='JWARNING(false) failed'
> Message: PTS Device not found
> [8147] ERROR at connectionmanager.cpp:277 in fdToDevice;
> REASON='JASSERT(false) failed'
> fd = 1
> device = /dev/pts/2 (deleted)
> Message: PTS Device not found in connection list
> icpi (8147): Terminating...
>
> pls what is the way to migrate process with dmtcp?
>
> please assist
> Regards - Ifeanyi
>
> On Tue, Dec 11, 2012 at 5:10 PM, Jaroslaw Slawinski <
> jaross_at_[hidden]
> > wrote:
>
> > true, looks like the entire sourceforge is down
> > best
> > js
> >
> > On Tue, Dec 11, 2012 at 12:57 AM, Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> wrote:
> > > Thanks Jaroslaw,
> > >
> > > I will try it asap, it appears that DMTCP at sourceforge.net site is
> > down at
> > > the moment.
> > >
> > > Regards - ifeanyi
> > >
> > >
> > > On Tue, Dec 11, 2012 at 4:11 PM, Jaroslaw Slawinski
> > > <jaross_at_[hidden]> wrote:
> > >>
> > >> check DMTCP - it worked for me
> > >> js
> > >>
> > >> On Mon, Dec 10, 2012 at 11:39 PM, Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> > wrote:
> > >> > Hi all,
> > >> >
> > >> > Just wondering if live process migration of processes is supported
> in
> > >> > open
> > >> > mpi?
> > >> >
> > >> > or any idea of how to do live migration of processes pls.
> > >> >
> > >> > Regards,
> > >> > Ifeanyi
> > >> >
> > >> > _______________________________________________
> > >> > users mailing list
> > >> > users_at_[hidden]
> > >> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > >> _______________________________________________
> > >> users mailing list
> > >> users_at_[hidden]
> > >> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > >
> > >
> > >
> > > _______________________________________________
> > > users mailing list
> > > users_at_[hidden]
> > > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >
> -------------- next part --------------
> HTML attachment scrubbed and removed
>
> ------------------------------
>
> Message: 4
> Date: Wed, 12 Dec 2012 19:38:25 +1100
> From: Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]>
> Subject: [OMPI users] openmpi-1.7rc5 cannot install when build with
> ./configure --with-ft=cr
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID:
> <
> CAMxrTy9B8xvD8pzTsxY_GdqgeUsznjTpXH5ufBcMhQ+Yzdxh+A_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hi all,
>
> I am having trouble building openmpi-1.7rc5 with ../configure --with-ft=cr
>
> openmpi-1.7rc5# ./configure --with-ft=cr
> openmpi-1.7rc5# make all install
>
> error message:
> base/errmgr_base_fns.c:565:13: warning: ignoring return value of
> 'asprintf', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
> base/errmgr_base_fns.c: In function 'orte_errmgr_base_migrate_state_str':
> base/errmgr_base_fns.c:384:17: warning: ignoring return value of
> 'asprintf', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
> base/errmgr_base_fns.c: In function 'orte_errmgr_base_abort':
> base/errmgr_base_fns.c:244:18: warning: ignoring return value of
> 'vasprintf', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
> make[2]: *** [base/errmgr_base_fns.lo] Error 1
> make[2]: Leaving directory
> `/home/abolap/Downloads/openmpi-1.7rc5/orte/mca/errmgr'
> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
> make[1]: Leaving directory `/home/abolap/Downloads/openmpi-1.7rc5/orte'
> make: *** [all-recursive] Error 1
>
> It install successfully when fault tolerance is not enabled on the build.
>
> Pls help.
>
> Regards - Ifeanyi
> -------------- next part --------------
> HTML attachment scrubbed and removed
>
> ------------------------------
>
> Message: 5
> Date: Wed, 12 Dec 2012 10:54:18 +0100
> From: Ilias Miroslav <Miroslav.Ilias_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7
> To: "users_at_[hidden]" <users_at_[hidden]>
> Message-ID:
> <C2E47DDD62F84E4CAF40AFFA65C0843C01E20CBA924F_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> Hi again,
>
> in addition, I met the same compilation error on my 32-bit Windows 7 PC,
> with 32-bit MinGW compilers:
>
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW>mingw32-make
> -- The Fortran compiler identification is GNU
> -- checking for type of MPI_Offset...
> -- checking for type of MPI_Offset...long long
> -- checking for an MPI datatype for MPI_Offset...
> -- checking for an MPI datatype for MPI_Offset...MPI_LONG_LONG
> -- Check for working flex...
> -- Skipping MPI F77 interface
> -- looking for ccp...
> -- looking for ccp...not found.
> -- looking for ccp...
> -- looking for ccp...not found.
> -- Configuring done
> -- Generating done
> -- Build files have been written to: C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW
> Scanning dependencies of target libopen-pal
> [ 1%] Building C object
> opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/datatype/opal_datatype_
> pack_checksum.obj
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_
> config_bottom.h:258:0,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_compat.h:93:14:
> error: co
> nflicting types for 'ssize_t'
> In file included from
> c:\mingw\bin\../lib/gcc/mingw32/4.7.2/../../../../include/
> process.h:17:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_com
> pat.h:70,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_
> config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
> c:\mingw\bin\../lib/gcc/mingw32/4.7.2/../../../../include/sys/types.h:118:18:
> no
> te: previous declaration of 'ssize_t' was here
> In file included from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468:0,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
>
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_config_bottom.h:559:0:
> warning: "PF_UNSPEC" redefined [enabled by default]
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_com
> pat.h:68:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_
> config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
> c:\mingw\bin\../lib/gcc/mingw32/4.7.2/../../../../include/winsock2.h:368:0:
> note
> : this is the location of the previous definition
> In file included from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468:0,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
>
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_config_bottom.h:562:0:
> warning: "AF_INET6" redefined [enabled by default]
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_com
> pat.h:68:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_
> config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
> c:\mingw\bin\../lib/gcc/mingw32/4.7.2/../../../../include/winsock2.h:329:0:
> note
> : this is the location of the previous definition
> In file included from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468:0,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
>
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_config_bottom.h:565:0:
> warning: "PF_INET6" redefined [enabled by default]
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_com
> pat.h:68:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_
> config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3-MinGW/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW\opal\datatype\opal_datatype_pack_ch
> ecksum.c:21:
> c:\mingw\bin\../lib/gcc/mingw32/4.7.2/../../../../include/winsock2.h:392:0:
> note
> : this is the location of the previous definition
> opal\CMakeFiles\libopen-pal.dir\build.make:57: recipe for target
> 'opal/CMakeFile
> s/libopen-pal.dir/datatype/opal_datatype_pack_checksum.obj' failed
> mingw32-make[2]: ***
> [opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/datatype/opal_datatype_pac
> k_checksum.obj] Error 1
> CMakeFiles\Makefile2:82: recipe for target
> 'opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/all'
> failed
> mingw32-make[1]: *** [opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/all] Error 2
> Makefile:135: recipe for target 'all' failed
> mingw32-make: *** [all] Error 2
>
> C:\OpenMPI-1.6.3-MinGW>
>
>
> ________________________________________
> From: Ilias Miroslav
> Sent: Sunday, December 09, 2012 8:52 PM
> To: users_at_[hidden]
> Subject: OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7
>
> Dear experts,
>
> following README.WINDOWS.txt I am trying to install OpenMPI-1.6.3 using
> MinGW64 package on my 64-bit Windows 7 machine.
>
> After configuring with cmake-giu, I got these error messages below. Any
> help, please ? Maybe I should set up some CMake variable to cure "
> conflicting types for 'ssize_t'" ?
> It seems that you support build only on 32-bit Windows platform....?
>
> Miro
>
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64>mingw32-make install
> -- The Fortran compiler identification is GNU
> -- checking for type of MPI_Offset...
> -- checking for type of MPI_Offset...long long
> -- checking for an MPI datatype for MPI_Offset...
> -- checking for an MPI datatype for MPI_Offset...MPI_LONG_LONG
> -- Check for working flex...
> -- Skipping MPI F77 interface
> -- looking for ccp...
> -- looking for ccp...not found.
> -- looking for ccp...
> -- looking for ccp...not found.
> -- Configuring done
> -- Generating done
> -- Build files have been written to: C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64
> Scanning dependencies of target libopen-pal
> [ 1%] Building C object
> opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/datatype/opal_datatype_pack_check
> sum.obj
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258:0,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_compat.h:93:14:
> error
> : conflicting types for 'ssize_t'
> In file included from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_6
> 4-w64-mingw32/include/windows.h:9:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win
> _compat.h:59,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_64-w64-mingw32/include/
> _mingw.h:381:35: note: previous declaration of 'ssize_t' was here
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258:0,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win_compat.h:175:0:
> warni
> ng: "PATH_MAX" redefined [enabled by default]
> In file included from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/include-fixed/lim
> its.h:169:0,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/include-fixed/sys
> limits.h:7,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/include-fixed/lim
> its.h:34,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_6
> 4-w64-mingw32/include/stdlib.h:10,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_6
> 4-w64-mingw32/include/intrin.h:21,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_6
> 4-w64-mingw32/include/winnt.h:1472,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_6
> 4-w64-mingw32/include/windef.h:139,
> from
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_6
> 4-w64-mingw32/include/windows.h:69,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win
> _compat.h:59,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_64-w64-mingw32/include/
> limits.h:20:0: note: this is the location of the previous definition
> In file included from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468:0,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_config_bottom.h:55
> 9:0: warning: "PF_UNSPEC" redefined [enabled by default]
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win
> _compat.h:68:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_64-w64-mingw32/include/
> winsock2.h:268:0: note: this is the location of the previous definition
> In file included from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468:0,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_config_bottom.h:56
> 2:0: warning: "AF_INET6" redefined [enabled by default]
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win
> _compat.h:68:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_64-w64-mingw32/include/
> winsock2.h:243:0: note: this is the location of the previous definition
> In file included from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468:0,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/opal_config_bottom.h:56
> 5:0: warning: "PF_INET6" redefined [enabled by default]
> In file included from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/win32/win
> _compat.h:68:0,
> from
> C:/Users/milias/Downloads/openmpi-1.6.3/openmpi-1.6.3/opal/include/o
> pal_config_bottom.h:258,
> from
> C:/OpenMPI-1.6.3_MinGW64/opal/include/opal_config.h:1468,
> from
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64\opal\datatype\opal_datatype_pack_checksum.c
> :21:
>
> c:\mingw64\bin\../lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.7.1/../../../../x86_64-w64-mingw32/include/
> winsock2.h:292:0: note: this is the location of the previous definition
> mingw32-make[2]: ***
> [opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/datatype/opal_datatype_pack_checksum
> .obj] Error 1
> mingw32-make[1]: *** [opal/CMakeFiles/libopen-pal.dir/all] Error 2
> mingw32-make: *** [all] Error 2
>
> C:\OpenMPI-1.6.3_MinGW64>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 6
> Date: Wed, 12 Dec 2012 11:31:25 +0100
> From: Ilias Miroslav <Miroslav.Ilias_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7
> To: Ilias Miroslav <Miroslav.Ilias_at_[hidden]>, "users_at_[hidden]"
> <users_at_[hidden]>
> Message-ID:
> <C2E47DDD62F84E4CAF40AFFA65C0843C01E20CBA9254_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
>
> Ad: http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2012/12/20865.php
>
> Thanks for your efforts, Damien;
>
> however, in between I realized that this standalone Windows OpenMPI is
> built from ifort.exe + cl.exe, and I have only MinGW suite in disposal...
>
> For that reason I tried to build-up OpenMPI on Windows 7 (both 64 and
> 32-bits), but failed, see:
> http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2012/12/20921.php
>
> Best, Miro
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 7
> Date: Wed, 12 Dec 2012 13:11:30 +0100
> From: Extreme Programming <dmasondev_at_[hidden]>
> Subject: [OMPI users] Serveral issue in mpirun on macosx 10.8.2
> To: users_at_[hidden]
> Message-ID:
> <CAJn1Notk9-ZFkCOw78mOK1dJQHELb-6qAqtfos=
> F50gW60Q1gg_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
> Hi, I have just installed openmpi 1.7 on my macosx 10.8.2 because i need
> java bining.
> Installation works fine, compilation too but when i executed the "mpirun -n
> 4 myfile" i get this error:
>
> MacBook-Pro:Desktop rainmaker$ mpirun -n 4 a.out
> [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so, 9): Symbol not found:
> _orte_jmap_t_class
> Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so
> Expected in: flat namespace
> in /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so (ignored)
> [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default.so, 9): Symbol not found:
> _orte_errmgr_base_error_abort
> Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default.so
> Expected in: flat namespace
> in /usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default.so (ignored)
> [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm.so, 9): Symbol not found:
> _orte_message_event_t_class
> Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm.so
> Expected in: flat namespace
> in /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm.so (ignored)
> [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear.so, 9): Symbol not found:
> _orte_message_event_t_class
> Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear.so
> Expected in: flat namespace
> in /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear.so (ignored)
> [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic.so, 9): Symbol not found:
> _opal_profile
> Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic.so
> Expected in: flat namespace
> in /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic.so (ignored)
> [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier.so, 9): Symbol not found:
> _orte_daemon_cmd_processor
> Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier.so
> Expected in: flat namespace
> in /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier.so (ignored)
> [MacBook-Pro:18481] *** Process received signal ***
> [MacBook-Pro:18481] Signal: Segmentation fault: 11 (11)
> [MacBook-Pro:18481] Signal code: Address not mapped (1)
> [MacBook-Pro:18481] Failing at address: 0x14
> [MacBook-Pro:18481] [ 0] 2 libsystem_c.dylib
> 0x00007fff820308ea _sigtramp + 26
> [MacBook-Pro:18481] [ 1] 3 ???
> 0x00007fff59070458 0x0 + 140734687020120
> [MacBook-Pro:18481] [ 2] 4 libopen-rte.5.dylib
> 0x0000000106bd7658 orte_rmaps_base_map_job + 984
> [MacBook-Pro:18481] [ 3] 5 libopen-rte.5.dylib
> 0x0000000106c1a0a0 opal_libevent2019_event_base_loop + 1888
> [MacBook-Pro:18481] [ 4] 6 mpirun
> 0x0000000106b916e1 orterun + 5137
> [MacBook-Pro:18481] [ 5] 7 mpirun
> 0x0000000106b90290 main + 32
> [MacBook-Pro:18481] [ 6] 8 libdyld.dylib
> 0x00007fff8ac597e1 start + 0
> [MacBook-Pro:18481] [ 7] 9 ???
> 0x0000000000000004 0x0 + 4
> [MacBook-Pro:18481] *** End of error message ***
> Segmentation fault: 11
>
>
> for resolving it, i have exported the LD_LIBRARY_PATH = /usr/local/bin and
> I used the same configuration of my last openmpi's installation.
> Please help me to solve this issue.
>
> Thank you very much.
> -------------- next part --------------
> HTML attachment scrubbed and removed
>
> ------------------------------
>
> Message: 8
> Date: Wed, 12 Dec 2012 07:08:26 -0700
> From: Damien Hocking <damien_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] OpenMPI-1.6.3 MinGW64 buildup on Windows 7
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID: <50C88FDA.9050803_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
>
> I know 1.6.3 is broken for Win builds with VS2012 and Intel. I'm not a
> MinGW expert by any means, I've hardly ever used it. I'll try and look
> at this on the weekend. If you can post on Friday to job my memory that
> would help. :-)
>
> Damien
>
> On 12/12/2012 3:31 AM, Ilias Miroslav wrote:
> > Ad: http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2012/12/20865.php
> >
> > Thanks for your efforts, Damien;
> >
> > however, in between I realized that this standalone Windows OpenMPI is
> built from ifort.exe + cl.exe, and I have only MinGW suite in disposal...
> >
> > For that reason I tried to build-up OpenMPI on Windows 7 (both 64 and
> 32-bits), but failed, see:
> > http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2012/12/20921.php
> >
> > Best, Miro
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 9
> Date: Wed, 12 Dec 2012 06:52:08 -0800
> From: Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] Serveral issue in mpirun on macosx 10.8.2
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID: <8A9A833E-026F-4AED-B9B2-38658A7E0065_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
>
> Well, this
>
> > LD_LIBRARY_PATH = /usr/local/bin
>
> certainly isn't right - it needs to be /usr/local/lib, based on the output
> below. What prefix did you provide to configure OMPI?
>
>
> On Dec 12, 2012, at 4:11 AM, Extreme Programming <dmasondev_at_[hidden]>
> wrote:
>
> > Hi, I have just installed openmpi 1.7 on my macosx 10.8.2 because i need
> java bining.
> > Installation works fine, compilation too but when i executed the "mpirun
> -n 4 myfile" i get this error:
> >
> > MacBook-Pro:Desktop rainmaker$ mpirun -n 4 a.out
> > [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so, 9): Symbol not found:
> _orte_jmap_t_class
> > Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so
> > Expected in: flat namespace
> > in /usr/local/lib/openmpi/mca_ess_slurmd.so (ignored)
> > [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default.so, 9): Symbol not found:
> _orte_errmgr_base_error_abort
> > Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default.so
> > Expected in: flat namespace
> > in /usr/local/lib/openmpi/mca_errmgr_default.so (ignored)
> > [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm.so, 9): Symbol not found:
> _orte_message_event_t_class
> > Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm.so
> > Expected in: flat namespace
> > in /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_cm.so (ignored)
> > [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear.so, 9): Symbol not found:
> _orte_message_event_t_class
> > Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear.so
> > Expected in: flat namespace
> > in /usr/local/lib/openmpi/mca_routed_linear.so (ignored)
> > [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic.so, 9): Symbol not found:
> _opal_profile
> > Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic.so
> > Expected in: flat namespace
> > in /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_basic.so (ignored)
> > [MacBook-Pro.local:18481] mca: base: component_find: unable to open
> /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier:
> dlopen(/usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier.so, 9): Symbol not found:
> _orte_daemon_cmd_processor
> > Referenced from: /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier.so
> > Expected in: flat namespace
> > in /usr/local/lib/openmpi/mca_grpcomm_hier.so (ignored)
> > [MacBook-Pro:18481] *** Process received signal ***
> > [MacBook-Pro:18481] Signal: Segmentation fault: 11 (11)
> > [MacBook-Pro:18481] Signal code: Address not mapped (1)
> > [MacBook-Pro:18481] Failing at address: 0x14
> > [MacBook-Pro:18481] [ 0] 2 libsystem_c.dylib
> 0x00007fff820308ea _sigtramp + 26
> > [MacBook-Pro:18481] [ 1] 3 ???
> 0x00007fff59070458 0x0 + 140734687020120
> > [MacBook-Pro:18481] [ 2] 4 libopen-rte.5.dylib
> 0x0000000106bd7658 orte_rmaps_base_map_job + 984
> > [MacBook-Pro:18481] [ 3] 5 libopen-rte.5.dylib
> 0x0000000106c1a0a0 opal_libevent2019_event_base_loop + 1888
> > [MacBook-Pro:18481] [ 4] 6 mpirun
> 0x0000000106b916e1 orterun + 5137
> > [MacBook-Pro:18481] [ 5] 7 mpirun
> 0x0000000106b90290 main + 32
> > [MacBook-Pro:18481] [ 6] 8 libdyld.dylib
> 0x00007fff8ac597e1 start + 0
> > [MacBook-Pro:18481] [ 7] 9 ???
> 0x0000000000000004 0x0 + 4
> > [MacBook-Pro:18481] *** End of error message ***
> > Segmentation fault: 11
> >
> >
> > for resolving it, i have exported the LD_LIBRARY_PATH = /usr/local/bin
> and I used the same configuration of my last openmpi's installation.
> > Please help me to solve this issue.
> >
> > Thank you very much.
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 10
> Date: Wed, 12 Dec 2012 06:54:28 -0800
> From: Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>
> Subject: Re: [OMPI users] openmpi-1.7rc5 cannot install when build
> with ./configure --with-ft=cr
> To: Open MPI Users <users_at_[hidden]>
> Message-ID: <EFB23DAB-8748-4EC9-ADA2-FB778A5CE110_at_[hidden]>
> Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
>
> The checkpoint/restart code in the 1.7 branch is almost certainly broken
> as the developer/maintainer of that code graduated and left for a colder
> climate. We do not yet have someone to take their place, so the future of
> that capability is somewhat in doubt.
>
> Afraid you'll have to stick with the 1.6 series for now.
>
> On Dec 12, 2012, at 12:38 AM, Ifeanyi <ifeanyeg2012_at_[hidden]> wrote:
>
> > Hi all,
> >
> > I am having trouble building openmpi-1.7rc5 with ../configure
> --with-ft=cr
> >
> > openmpi-1.7rc5# ./configure --with-ft=cr
> > openmpi-1.7rc5# make all install
> >
> > error message:
> > base/errmgr_base_fns.c:565:13: warning: ignoring return value of
> 'asprintf', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
> > base/errmgr_base_fns.c: In function 'orte_errmgr_base_migrate_state_str':
> > base/errmgr_base_fns.c:384:17: warning: ignoring return value of
> 'asprintf', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
> > base/errmgr_base_fns.c: In function 'orte_errmgr_base_abort':
> > base/errmgr_base_fns.c:244:18: warning: ignoring return value of
> 'vasprintf', declared with attribute warn_unused_result [-Wunused-result]
> > make[2]: *** [base/errmgr_base_fns.lo] Error 1
> > make[2]: Leaving directory
> `/home/abolap/Downloads/openmpi-1.7rc5/orte/mca/errmgr'
> > make[1]: *** [all-recursive] Error 1
> > make[1]: Leaving directory `/home/abolap/Downloads/openmpi-1.7rc5/orte'
> > make: *** [all-recursive] Error 1
> >
> > It install successfully when fault tolerance is not enabled on the build.
> >
> > Pls help.
> >
> > Regards - Ifeanyi
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 11
> Date: Wed, 12 Dec 2012 16:33:11 +0100 (CET)
> From: Siegmar Gross <Siegmar.Gross_at_[hidden]>
> Subject: [OMPI users] problem configuring openmpi-1.6.4a1r27643 on
> Linux
> To: users_at_[hidden]
> Message-ID: <201212121533.qBCFXBKR009466_at_[hidden]>
> Content-Type: TEXT/plain; charset=us-ascii
>
> Hi,
>
> I tried to build openmpi-1.6.4a1r27643 on several platforms
> (Solaris Sparc, Solaris x86_64, and Linux x86_64) with Solaris
> Studio C (Sun C 5.12) in 32 and 64 bit mode. "configure" broke
> on Linux (openSuSE Linux 12.1) for the 32 bit version with the
> following error:
>
> ...
> checking if Fortran 77 compiler supports INTEGER*16... yes
> checking size of Fortran 77 INTEGER*16... configure: error:
> Could not determine size of INTEGER*16
> linpc1 openmpi-1.6.4-Linux.x86_64.32_cc 144
>
>
> I could compile a 32 bit version of openmpi-1.9a1r27668 on the
> machine without problems.
>
> linpc1 openmpi-1.9-Linux.x86_64.32_cc 148 grep "INTEGER\*16"
> log.configure.Linux.x86_64.32_cc
> checking if Fortran compiler supports INTEGER*16... no
> linpc1 openmpi-1.9-Linux.x86_64.32_cc 149
>
> Does anybody have an idea why "configure" broke for
> openmpi-1.6.4a1r27643 and how I can fix the problem? Thank you
> very much for any help in advance.
>
>
> Kind regards
>
> Siegmar
>
>
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> End of users Digest, Vol 2435, Issue 1
> **************************************
>