Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] error configuring OpenMPI 1.6.3 with gcc 4.7.2
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2012-12-06 15:54:06


I have not tested with gfortran 4.7.2.

Can you send the config.log file? (please compress)

On Dec 6, 2012, at 12:42 PM, Paul Hatton wrote:

> I've searched the FAQ but not come up with anything about this ... with OpenMPI 1.6.3 and gcc 4.7.2, when I
>
> ./configure --prefix=/gpfs/apps/openmpi/1.6.3/gcc_4.7.2-tm-ib \
> F77=gfortran FC=gfortran CC=gcc CXX=c++ \
> --with-tm=/gpfs/sysapps/torque/4.1.2 \
> --with-openib \
> 2>&1|tee ../logs/configure-`date +%y_%m_%d_%Hh%Mm`.log
>
> configure fails with
>
> checking Fortran 90 kind of MPI_INTEGER_KIND (selected_int_kind(9))...
> configure: error: Could not determine kind of selected_int_kind(MPI_INTEGER_KIND)
>
> Has anyone built 1.6.3 with gcc 4.7.2? It build fine with Intel 2013.0.079 and also the system (Scientific Linux 6.3) gcc which is 4.4.6
>
> I've attached the output from the configure command.
>
> Thanks
>
> --
> Paul Hatton
> High Performance Computing and Visualisation Specialist
> IT Services, The University of Birmingham
> Ph: 0121-414-3994 Mob: 07785-977340 Skype: P.S.Hatton
> [Service Manager, Birmingham Environment for Academic Research]
> [Also Technical Director, IBM Visual and Spatial Technology Centre]
>
> <configure-12_12_06_19h48m.log>_______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to: http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/