Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] configuration openMPI problem
From: Elken, Tom (tom.elken_at_[hidden])
Date: 2012-11-26 13:36:16


Now I would like to test it with a simple hello project. Ralph Castain suggest me the following web site:
https://wiki.mst.edu/nic/examples/openmpi-intel-fortran90-example

This is the results of my simulation:
 Hello World! I am 0 of 1

How ever I have a quad core processor, I belive (I run a cat /proc/cpuinfo)
[Tom]
What was your mpirun command?
Did it have a '-np 4' in it to tell mpirun that you want 4 processes to be spawned?

Don't be afraid to read the FAQ on running MPI programs:
http://www.open-mpi.org/faq/?category=running

-Tom

Thanks a lot

Diego

On 26 November 2012 13:49, Gus Correa <gus_at_[hidden]<mailto:gus_at_[hidden]>> wrote:
Hi Diego

> deal all, dear Gustavo,
>
> This is my bash.bashrc in ubuntu 12.04:
>
> ##############################################
> /PATH="/opt/intel/bin/compilervars.sh intel64$PATH"/
> /source /opt/intel/bin/compilervars.sh intel64/
> /source /opt/intel/mkl/bin/mklvars.sh intel64 mod lp64/
> /export PATH/
> ##############################################

This is not an OpenMPI problem, but about Linux environment setup.

Anyway, my guess is that all you
need in your .bashrc are these two lines (2 and 3):

source /opt/intel/bin/compilervars.sh intel64
source /opt/intel/mkl/bin/mklvars.sh intel64 mod lp64
The first line is probably messing up your PATH, the fourth line
may be just redundant with the the Intel compilervars.sh script.
Try commenting out lines 1 and 4 (with a leading # character),
and leave only lines 2 and 3.

(Note, no '/' in the beginning or at the end of the lines, not sure
if the '/'s are part of your .bashrc or just part of your email.)

After you make the change, then login again, or open
a new terminal/shell window and try these commands:

which icc
which icpc
which ifort
printenv

to make sure your environment is pointing
to the correct Intel compilers.

I hope this helps,
Gus Correa

On 11/26/2012 09:42 AM, Diego Avesani wrote:
I think that is correct according to your mail, so I do not think that
this is this problem.
I check the config.log file. It says:
  checking for gcc
##############################################
/configure:5133: result: icc/
/configure:5362: checking for C compiler version/
/configure:5371: icc --version >&5/
/./configure: line 5373: icc: command not found/
/configure:5382: $? = 127/
/configure:5371: icc -v >&5/

##############################################
When I write the simple project inside the config.log file in new file .c
##############################################
  int
  main ()
  {
    ;
    return 0;
}
##############################################

it works when I compile it with icc

Do I probably need to change also the .csh?
My current intel version is 13.0, When I compile it they told me to set
/compilervars.sh /moreover check iccvars.sh, ifortvars.sh and
/compilervars.sh, /they are the same.

I do not know what to do, could I compile open mpi with gcc,
gcpc,gnufort and then use it with intel fortran?
do you think that is a OpenMpi problem? Has someone compile it with
intel linux icc? which distro have you used?

Thank all

Diego

On 25 November 2012 22:21, Gustavo Correa <gus_at_[hidden]<mailto:gus_at_[hidden]>
<mailto:gus_at_[hidden]<mailto:gus_at_[hidden]>>> wrote:

    urce compilervars.sh intel64

_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]<mailto:users_at_[hidden]>
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]<mailto:users_at_[hidden]>
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users