Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] configuration openMPI problem
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2012-11-23 18:45:56


I believe what it is telling you is that icc is not in your PATH. Please check that icc, icpc, and ifort are all in your PATH.

On Nov 23, 2012, at 11:35 AM, Diego Avesani <diego.avesani_at_[hidden]> wrote:

> dear all,
> thanks for the replay,
>
> ./configure: line 5373: icc: command not found
> configure:5382: $? = 127
> configure:5371: icc -v >&5
>
> I am totally new, What can I do? As I told you if I compile a simple hello program with icc
> it works.
>
> Thanks
>
> Diego
>
>
>
>
> On 23 November 2012 15:45, Diego Avesani <diego.avesani_at_[hidden]> wrote:
> dear all,
> I am new in openMPI world and in general in parallelization. I have some problem with configuration of openMPI in my laptop.
> I have read your FAQ and I tried to google the problem but I was not able to solve it.
> The problem is:
>
> I have downloaded the openmpi-1.6.3, unpacked it
> Then I have installed on my pc intel icc and icpc.
> when I run:
> ./configure CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
>
> I get:
>
> *** Startup tests
> checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
> checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
> checking target system type... x86_64-unknown-linux-gnu
> checking for gcc... icc
> checking whether the C compiler works... no
> configure: error: in `/home/diedro/Downloads/openmpi-1.6.3':
> configure: error: C compiler cannot create executables
> See `config.log' for more details
> diedro_at_diedro-Latitude-E6420:~/Desktop/Downloads/openmpi-1.6.3$
>
> I do no understand why. I did a simple hello project with icc and it works.
> (in attachment you can fiend the config.log)
>
> Really thanks for any help.
>
>
> Diego
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users