Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Java bindings failed to load required libraries
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2012-10-31 10:23:58


The "libompi" was just a shorthand way of saying it can't load the OMPI libraries - it actually is looking for the libopen-rte in your /lib directory.

But that isn't the problem. The problem is that we require ltdladvise in order to correctly load those libraries. Given that you are building from an svn checkout, we require that this be installed on your machine. Ubuntu does not install this by default, so you have to do it yourself.

You can do this in two ways:

1. you could look for a libtool package and install it. For example, yum shows it has "libtool-ltdl" that you could load

2. you could go to the gnu site and download libtool yourself, build it, and then ensure it is in your default path

Either way will work.

On Oct 31, 2012, at 7:11 AM, Georg Ruzicka <82ruge1bif_at_[hidden]> wrote:

> Hello again.
>
> The fault is still there and I can't locate it.
>
> It seem's the first part of the message came from the file
> ompi/mpi/java/c/mpi_MPI.c : NO LT_DLADVISE - CANNOT LOAD LIBOMPI
> and the second part from
> ompi/mpi/java/java/MPI.java
>
> I run a 'make install' in both directories.
> As the result I get a mpi.jar and the libmpi_java libraries installed in
> /buildpath/lib
> of my open mpi installation.
>
> I also searched for the libompi but can't find anything.
> I have a 'libmpi.la' library in my /lib directory but no libompi.
>
>
> Any ideas?
>
> Thanks Georg
>
>
>
>
>
> ----- Ursprüngliche Mail -----
> Betreff: Java bindings failed to load required libraries
>
> Hello.
>
> I installed open mpi and try to run the examples.
> I used the developer trunk.
> C, C++ and Fortran90 examples compiling and running well.
>
> When i tried to run the compiled Hello.java class
> i get this messages:
>
> georg_at_ThinkPad-R61:~/ompi-svn/examples$ mpirun java Hello
> [ThinkPad-R61:19720] NO LT_DLADVISE - CANNOT LOAD LIBOMPI
> JAVA BINDINGS FAILED TO LOAD REQUIRED LIBRARIES
> -------------------------------------------------------
> Primary job terminated normally, but 1 process returned
> a non-zero exit code.. Per user-direction, the job has been aborted.
> -------------------------------------------------------
> --------------------------------------------------------------------------
> mpirun detected that one or more processes exited with non-zero status, thus causing
> the job to be terminated. The first process to do so was:
>
> Process name: [[43465,1],0]
> Exit code: 1
> --------------------------------------------------------------------------
>
>
> I configure with:
> ./configure --prefix=/home/georg/ompi-install1 --with-platform=optimized --enable-mpi-java --with-jdk-dir=/opt/jdk1.7.0_09
>
> I work with ubuntu 10.10.
>
> I added to .bashrc:
> export PATH=$PATH:/home/georg/tools/installed/bin:/home/georg/ompi-install1/bin:/opt/jdk1.7.0_09/bin:/opt/jdk1.7.0_09
> export LD_LIBRARY_PATH=$LB_LIBRARY_PATH:/home/georg/ompi-install1/lib:/home/georg/ompi-install1/lib/openmpi:/home/georg/ompi-install1/lib/pkgconfig
>
> I can compile and run java progs
>
> Did anyone know the fault?
>
> Thanks.
>
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users