Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] [1.6.2] Compilation Error (at vtfilter) with Intel Compiler
From: Gus Correa (gus_at_[hidden])
Date: 2012-10-11 13:09:28


Hi Christian

Would your problem be similar to the one reported two days ago on
this thread? [It also failed to compile vampir trace tools,
it also didn't have the Intel C++ compiler specified to configure.]

http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2012/10/20449.php

Have you tried to specify the Intel C++ compiler
to the configure script?

./configure CC=icc CXX=icpc ... etc, etc ...

I hope this helps,
Gus Correa

On 10/11/2012 11:00 AM, Christian Krause wrote:
> Hi,
>
> I tried to compile the current OpenMPI 1.6.2 with the Intel Compiler
>
> # icc --version
> icc (ICC) 12.0.4 20110427
>
>
> The error I get is the following (I changed directly in the vtfilter
> directory where the error occurs to reduce output for this mail):
>
> # cd ompi/contrib/vt/vt/tools/vtfilter/
> # make
> Making all in .
> make[1]: Entering directory
> `/gpfs0/global/local/src/xxx-mpi/openmpi-1.6.2/ompi/contrib/vt/vt/tools/vtfilter'
> CXX vtfilter-vt_filter.o
> cc1plus: error: vtfilter-vt_filter.d: No such file or directory
> make[1]: *** [vtfilter-vt_filter.o] Error 1
> make[1]: Leaving directory
> `/gpfs0/global/local/src/xxx-mpi/openmpi-1.6.2/ompi/contrib/vt/vt/tools/vtfilter'
> make: *** [all-recursive] Error 1
>
>
> configure options from config.log:
>
> ./configure CC=icc --prefix=/usr/local/openmpi/1.6.2_intel_12.0.4
> --with-sge --with-hwloc=/usr/local/hwloc/1.5_intel_12.0.4
> --with-openib-libdir=/usr/lib64 --with-udapl-libdir=/usr/lib64
>
>
> I have already built hwloc and pciutils locally using icc. Also I
> recently compiled OpenMPI 1.6.2 with gcc 4.7.1 with hwloc and pciutils
> too which worked without problems (configure basically the same, i.e.
> not setting CC and using different hwloc). That's why I'm assuming the
> error is somehow icc's fault ... I'm new to this mailing list and I
> already received some mails concerning the Intel Compiler so I figure
> there may be others who've experienced this problem?
>
>
> Thanks for any help in advance.
>
> Regards
> Christian
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users