Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] trouble_MPI
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2012-09-18 17:29:49


As the error states, your code is segfaulting - your best way to find out where might be to use a debugger (e.g., gdb) on the core dump, or use a parallel debugger if you have one.

On Sep 18, 2012, at 2:14 PM, Alidoust <phymalidoust_at_[hidden]> wrote:

>
> Dear Madam/Sir,
>
>
> I have a serial Fortran code (f90), dealing with matrix diagonalizing subroutines, and recently got its parallel version to be faster in some unfeasible parts via the serial program.
> I have been using the following commands for initializing MPI in the code
> ---------------
> call MPI_INIT(ierr)
> call MPI_COMM_SIZE(MPI_COMM_WORLD, p, ierr)
> call MPI_COMM_RANK(MPI_COMM_WORLD, my_rank, ierr)
>
> CPU requirement >> pmem=1500mb,nodes=5:ppn=8 <<
> -------------------
> Everything looks OK when matrix dimensions are less than 1000x1000. When I increase the matrix dimensions to some larger values the parallel code gets the following error
> ------------------
> mpirun noticed that process rank 6 with PID 1566 on node node1082 exited on signal 11 (Segmentation fault)
> ------------------
> There is no such error with the serial version even for larger matrix dimensions than 2400x2400. I then thought it might be raised by the number of nodes and memory space I'm requiring. Then changed it as follows
>
> pmem=10gb,nodes=20:ppn=2
>
> which is more or less similar to what I'm using for serial jobs (mem=10gb,nodes=1:ppn=1). But the problem persists still. Is there any limitation on MPI subroutines for transferring data size or the issue would be raised by some cause else?
>
> Best of Regards,
> Mohammad
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users