Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] ORTE_ERROR: orte_ess_base_open failed
From: Shanthini Kannan (shanthinick_at_[hidden])
Date: 2012-08-24 19:22:04


Thanks Ralph.
My prefix is /usr/local and I see that mca_ess_env.la is present in
/usr/local/lib directory.

-bash-4.2# pwd
/usr/local/lib
-bash-4.2# ls mca_ess*
mca_ess_env.la mca_ess_singleton.la mca_ess_slurm.la mca_ess_tool.la
mca_ess_env.so mca_ess_singleton.so mca_ess_slurm.so mca_ess_tool.so
mca_ess_hnp.la mca_ess_slave.la mca_ess_slurmd.la
mca_ess_hnp.so mca_ess_slave.so mca_ess_slurmd.so
-bash-4.2#

On Fri, Aug 24, 2012 at 7:13 PM, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:

> Check you <prefix>/lib directory - there should be an openmpi directory
> under it, and that should have a bunch of libs in it. One of those should
> be mca_ess_env.la
>
> Is it there?
>
> On Aug 24, 2012, at 3:27 PM, Shanthini Kannan <shanthinick_at_[hidden]>
> wrote:
>
> I had the OMPI lib directory added in /etc/ld.so.conf.
> I also added it in LD_LIBRARY_PATH, but it made no difference.
> When I call mpirun, should I specify the MCA in command-line?
> Thanks!
>
> On Fri, Aug 24, 2012 at 2:07 PM, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:
>
>> I suspect your LD_LIBRARY_PATH doesn't include the OMPI lib location
>>
>> On Aug 24, 2012, at 10:58 AM, Shanthini Kannan <shanthinick_at_[hidden]>
>> wrote:
>>
>> Hello,
>> I am running mpptest over Open MPI (v1.5.4).
>> I get the following error saying component "env" in Framework "ess" is
>> not found. Am I missing something? I am new to MPI and any help you can
>> offer is appreciated.
>>
>> A requested component was not found, or was unable to be opened. This
>> means that this component is either not installed or is unable to be
>> used on your system (e.g., sometimes this means that shared libraries
>> that the component requires are unable to be found/loaded). Note that
>> Open MPI stopped checking at the first component that it did not find.
>>
>> Host: AV8
>> Framework: ess
>> Component: env
>> --------------------------------------------------------------------------
>> [AV8:05354] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Error in file
>> runtime/orte_init.c at line 120
>> --------------------------------------------------------------------------
>> It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
>> likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
>> fail during orte_init; some of which are due to configuration or
>> environment problems. This failure appears to be an internal failure;
>> here's some additional information (which may only be relevant to an
>> Open MPI developer):
>>
>> orte_ess_base_open failed
>> --> Returned value Error (-1) instead of ORTE_SUCCESS
>>
>> Thanks!
>> Shanthini
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>