Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] compiling openMPI 1.6 with Intel compilers on Ubuntu, getting error
From: Stephen J. Barr (stephenjbarr_at_[hidden])
Date: 2012-07-24 11:08:18


Thank you, that worked perfectly, and thanks for the explanation as well.
Best,
Stephen

On Tue, Jul 24, 2012 at 7:58 AM, David Warren
<warren_at_[hidden]>wrote:

> Instead of sudo make install do
> sudo bash
> source /opt/intel/bin/compilervars.sh intel64
> make install
>
> Once you sudo you are starting a new shell as root, not a subshell. So,
> your environment does not go with it. You need to become root, then set the
> environment.
>
> On Tue, Jul 24, 2012 at 7:47 AM, Stephen J. Barr <stephenjbarr_at_[hidden]>wrote:
>
>> Greetings,
>>
>> I am working on building openmpi-1.6 on ubuntu 12.04 using the intel
>> compiler suite. My configure command was:
>>
>> ./configure --prefix=/usr/local/lib CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
>>
>> which completed successfully, as did 'make all'
>>
>> I am having trouble with the 'sudo make install' step. Specifically,
>>
>> make[2]: Entering directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
>> make[3]: Entering directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
>> test -z "/usr/local/lib/lib" || /bin/mkdir -p "/usr/local/lib/lib"
>> /bin/bash ../../../libtool --mode=install /usr/bin/install -c
>> libmpi_cxx.la '/usr/local/lib/lib'
>> libtool: install: warning: relinking `libmpi_cxx.la'
>> libtool: install: (cd /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx;
>> /bin/bash /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/libtool --silent --tag CXX
>> --mode=relink icpc -O3 -DNDEBUG -finline-functions -pthread -version-info
>> 1:1:0 -export-dynamic -o libmpi_cxx.la -rpath /usr/local/lib/lib
>> mpicxx.lo intercepts.lo comm.lo datatype.lo win.lo file.lo ../../../ompi/
>> libmpi.la -lrt -lnsl -lutil )
>> /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/libtool: line 8979: icpc: command not found
>> libtool: install: error: relink `libmpi_cxx.la' with the above command
>> before installing it
>> make[3]: *** [install-libLTLIBRARIES] Error 1
>> make[3]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
>> make[2]: *** [install-am] Error 2
>> make[2]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
>> make[1]: *** [install-recursive] Error 1
>> make[1]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi'
>> make: *** [install-recursive] Error 1
>>
>>
>> It seems to be a similar problem to this thread:
>> http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2010/11/14913.php but I
>> cannot seem to get it resolved. From what I can tell, libtool cannot figure
>> out where icpc is. From what I know, that location is set in my .bashrc
>> script with the line:
>>
>> source /opt/intel/bin/compilervars.sh intel64
>>
>> In addition, I explicitly set it as:
>>
>> export PATH=$PATH:/opt/intel/composer_xe_2011_sp1.11.339/bin/intel64/
>>
>> What am I missing so that I can get libtool to see where icpc is?
>>
>> Thanks and best regards,
>> Stephen
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>
>
>
> --
> David Warren
> University of Washington
> 206 543-0954
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>