Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] compiling openMPI 1.6 with Intel compilers on Ubuntu, getting error
From: Stephen J. Barr (stephenjbarr_at_[hidden])
Date: 2012-07-24 10:56:34


'sudo which icpc' comes up blank, so that must be the problem.

Thanks!

On Tue, Jul 24, 2012 at 7:54 AM, Ralph Castain <rhc_at_[hidden]> wrote:

> When you use sudo, the shell replaces your existing environ and executes
> the root's login script - is that setting the path to icpc? You can check
> with "sudo which icpc".
>
>
> On Jul 24, 2012, at 7:47 AM, Stephen J. Barr wrote:
>
> Greetings,
>
> I am working on building openmpi-1.6 on ubuntu 12.04 using the intel
> compiler suite. My configure command was:
>
> ./configure --prefix=/usr/local/lib CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort
>
> which completed successfully, as did 'make all'
>
> I am having trouble with the 'sudo make install' step. Specifically,
>
> make[2]: Entering directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
> make[3]: Entering directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
> test -z "/usr/local/lib/lib" || /bin/mkdir -p "/usr/local/lib/lib"
> /bin/bash ../../../libtool --mode=install /usr/bin/install -c
> libmpi_cxx.la '/usr/local/lib/lib'
> libtool: install: warning: relinking `libmpi_cxx.la'
> libtool: install: (cd /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx;
> /bin/bash /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/libtool --silent --tag CXX
> --mode=relink icpc -O3 -DNDEBUG -finline-functions -pthread -version-info
> 1:1:0 -export-dynamic -o libmpi_cxx.la -rpath /usr/local/lib/lib
> mpicxx.lo intercepts.lo comm.lo datatype.lo win.lo file.lo ../../../ompi/
> libmpi.la -lrt -lnsl -lutil )
> /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/libtool: line 8979: icpc: command not found
> libtool: install: error: relink `libmpi_cxx.la' with the above command
> before installing it
> make[3]: *** [install-libLTLIBRARIES] Error 1
> make[3]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
> make[2]: *** [install-am] Error 2
> make[2]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
> make[1]: *** [install-recursive] Error 1
> make[1]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi'
> make: *** [install-recursive] Error 1
>
>
> It seems to be a similar problem to this thread:
> http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2010/11/14913.php but I
> cannot seem to get it resolved. From what I can tell, libtool cannot figure
> out where icpc is. From what I know, that location is set in my .bashrc
> script with the line:
>
> source /opt/intel/bin/compilervars.sh intel64
>
> In addition, I explicitly set it as:
>
> export PATH=$PATH:/opt/intel/composer_xe_2011_sp1.11.339/bin/intel64/
>
> What am I missing so that I can get libtool to see where icpc is?
>
> Thanks and best regards,
> Stephen
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>