Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: [OMPI users] compiling openMPI 1.6 with Intel compilers on Ubuntu, getting error
From: Stephen J. Barr (stephenjbarr_at_[hidden])
Date: 2012-07-24 10:47:32


Greetings,

I am working on building openmpi-1.6 on ubuntu 12.04 using the intel
compiler suite. My configure command was:

./configure --prefix=/usr/local/lib CC=icc CXX=icpc F77=ifort FC=ifort

which completed successfully, as did 'make all'

I am having trouble with the 'sudo make install' step. Specifically,

make[2]: Entering directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
make[3]: Entering directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
test -z "/usr/local/lib/lib" || /bin/mkdir -p "/usr/local/lib/lib"
 /bin/bash ../../../libtool --mode=install /usr/bin/install -c
libmpi_cxx.la '/usr/local/lib/lib'
libtool: install: warning: relinking `libmpi_cxx.la'
libtool: install: (cd /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx;
/bin/bash /home/stevejb/apps/openmpi-1.6/libtool --silent --tag CXX
--mode=relink icpc -O3 -DNDEBUG -finline-functions -pthread -version-info
1:1:0 -export-dynamic -o libmpi_cxx.la -rpath /usr/local/lib/lib mpicxx.lo
intercepts.lo comm.lo datatype.lo win.lo file.lo
../../../ompi/libmpi.la-lrt -lnsl -lutil )
/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/libtool: line 8979: icpc: command not found
libtool: install: error: relink `libmpi_cxx.la' with the above command
before installing it
make[3]: *** [install-libLTLIBRARIES] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
make[2]: *** [install-am] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi/mpi/cxx'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/stevejb/apps/openmpi-1.6/ompi'
make: *** [install-recursive] Error 1

It seems to be a similar problem to this thread:
http://www.open-mpi.org/community/lists/users/2010/11/14913.php but I
cannot seem to get it resolved. From what I can tell, libtool cannot figure
out where icpc is. From what I know, that location is set in my .bashrc
script with the line:

source /opt/intel/bin/compilervars.sh intel64

In addition, I explicitly set it as:

export PATH=$PATH:/opt/intel/composer_xe_2011_sp1.11.339/bin/intel64/

What am I missing so that I can get libtool to see where icpc is?

Thanks and best regards,
Stephen