Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Getting MPI to access processes on a 2nd computer.
From: Shiqing Fan (fan_at_[hidden])
Date: 2012-07-04 05:27:46


Hi,

The Open MPI potentially uses WMI to launch remote processes, so the WMI
has to be configured correctly. There are two links talking about how to
set it up in README.WINDOWS file:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa393266(VS.85).aspx
http://community.spiceworks.com/topic/578

For testing whether it works or not, you can use following command:
wmic /node:remote_node_ip process call create notepad.exe

then log onto the other Windows, check in the task manager if the
notepad.exe process is created (don't forget to delete it afterwards).

If that works, this command will also work:
mpirun -np 2 -host host1 host2 notepad.exe

Please try to run the above two test commands, if they all works you
application should also work. Just let me know if you have any question
or trouble with that.

Shiqing

On 2012-07-03 8:53 PM, VimalMathew_at_[hidden] wrote:
>
> Hi,
>
> I'm trying to run an MPI code using processes on a remote machine.
>
> I've connected the 2 machines using a crossover cable and they are
> communicating with each other(I'm getting ping replies and I can
> access drives on one another).
>
> When I run mpiexec --host /system_name/ MPI_Test.exe, I get the
> following error:
>
> C:\OpenMPI\openmpi-1.6\build\Debug>mpiexec -host SOUMIWHP4500449
> MPI_Test.exe
>
> connecting to SOUMIWHP4500449
>
> username:C9995799
>
> password:**********
>
> Save Credential?(Y/N) N
>
> [SOUMIWHP5003567:01728] Could not connect to namespace cimv2 on node
> SOUMIWHP450
>
> 0449. Error code =-2147023174
>
> --------------------------------------------------------------------------
>
> mpiexec was unable to start the specified application as it
> encountered an error
>
> .
>
> More information may be available above.
>
> --------------------------------------------------------------------------
>
> [SOUMIWHP5003567:01728] [[38316,0],0] ORTE_ERROR_LOG: A message is
> attempting to
>
> be sent to a process whose contact information is unknown in file
> ..\..\..\open
>
> mpi-1.6\orte\mca\rml\oob\rml_oob_send.c at line 145
>
> [SOUMIWHP5003567:01728] [[38316,0],0] attempted to send to
> [[38316,0],1]: tag 1
>
> [SOUMIWHP5003567:01728] [[38316,0],0] ORTE_ERROR_LOG: A message is
> attempting to
>
> be sent to a process whose contact information is unknown in file
> ..\..\..\open
>
> mpi-1.6\orte\orted\orted_comm.c at line 126
>
> Could anyone tell me what I'm missing?
>
> I've configured MPI on VS Express 2010 and I'm able to run MPI
> programs on one system.
>
> On the other computer, I pasted the MPI_Test.exe file in the same
> location as the calling computer.
>
> Thanks,
> Vimal
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
---------------------------------------------------------------
Shiqing Fan
High Performance Computing Center Stuttgart (HLRS)
Tel: ++49(0)711-685-87234      Nobelstrasse 19
Fax: ++49(0)711-685-65832      70569 Stuttgart
http://www.hlrs.de/organization/people/shiqing-fan/
email: fan_at_[hidden]