Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Help with buidling MPI(Error: mpi.h not found)
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2012-06-12 14:29:43


Probably easier to just run the Open MPI binary installer.

On Jun 12, 2012, at 2:24 PM, <VimalMathew_at_[hidden]> wrote:

> So I simply download and run OpenMPI_v1.6-1_win64.exe?
> Or is there a way to fix the Fortran compiler?
>
> --
> Vimal
>
>
> -----Original Message-----
> From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
> Behalf Of Jeff Squyres
> Sent: Tuesday, June 12, 2012 2:20 PM
> To: Open MPI Users
> Subject: Re: [OMPI users] Help with buidling MPI(Error: mpi.h not found)
>
> It does not look like you successfully built Open MPI -- it looks like
> Open MPI's configure script aborted because your Fortran compiler wasn't
> behaving:
>
> -----
> checking if Fortran 77 compiler supports COMPLEX*16... yes checking size
> of Fortran 77 COMPLEX*16... 16 checking alignment of Fortran
> COMPLEX*16... 8 checking if Fortran 77 compiler supports COMPLEX*32...
> no checking for max Fortran MPI handle index... ( 0x7fffffff <
> 2147483647 ? 0x7fffffff : 2147483647 ) checking Fortran value for .TRUE.
> logical type... configure: error: Could not determine value of Fortran
> .TRUE.. Aborting.
> -----
>
> Anything that happened after that is somewhat irrelevant because Open
> MPI didn't configure properly.
>
> Looking in config.log, I see why:
>
> -----
> configure:44290: checking Fortran value for .TRUE. logical type
> configure:44386: gcc -DNDEBUG -g -O2 -finline-functions
> -fno-strict-aliasing -I. -c conftest.c
> configure:44393: $? = 0
> configure:44403: gfortran -o conftest conftest.o conftestf.f
> /usr/lib/gcc/i686-pc-cygwin/4.5.3/../../../../i686-pc-cygwin/bin/ld:
> reopening conftest.exe: Device or resource busy
>
> /usr/lib/gcc/i686-pc-cygwin/4.5.3/../../../../i686-pc-cygwin/bin/ld:
> final link failed: Device or resource busy
> collect2: ld returned 1 exit status
> configure:44410: $? = 1
> configure:44427: error: Could not determine value of Fortran .TRUE..
> Aborting.
> -----
>
> All this may be irrelevant, though, because it looks like you're
> building on Windows.
>
> In that case, you might well want to just download the OMPI Windows
> binaries. I don't know offhand if we support building on Windows with
> the normal configure / make methodology; we normally use cmake to build
> from source on Windows.
>
>
>
> On Jun 12, 2012, at 1:25 PM, <VimalMathew_at_[hidden]> wrote:
>
>> Hi,
>>
>> I was directed to the OpenMPI website from the Boost Libraries page to
> install an MPI Installation.
>> I've followed all the steps in the installation guide to configure and
> build MPI. When I try to compile the hello.c program which contains
> <mpi.h>.
>> I get an error message saying mpi.h does not exist I've attached the
>> config.log, config.out, make.out , ompi_info all and make-install.out
> files.
>>
>> Any help will be greatly appreciated!
>>
>> Thanks,
>> Vimal Mathew
>>
>> <openmpi-1.6.7z>_______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> --
> Jeff Squyres
> jsquyres_at_[hidden]
> For corporate legal information go to:
> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to: http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/