Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] Help with buidling MPI(Error: mpi.h not found)
From: VimalMathew_at_[hidden]
Date: 2012-06-12 14:24:33


So I simply download and run OpenMPI_v1.6-1_win64.exe?
Or is there a way to fix the Fortran compiler?

--
Vimal
-----Original Message-----
From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
Behalf Of Jeff Squyres
Sent: Tuesday, June 12, 2012 2:20 PM
To: Open MPI Users
Subject: Re: [OMPI users] Help with buidling MPI(Error: mpi.h not found)
It does not look like you successfully built Open MPI -- it looks like
Open MPI's configure script aborted because your Fortran compiler wasn't
behaving:
-----
checking if Fortran 77 compiler supports COMPLEX*16... yes checking size
of Fortran 77 COMPLEX*16... 16 checking alignment of Fortran
COMPLEX*16... 8 checking if Fortran 77 compiler supports COMPLEX*32...
no checking for max Fortran MPI handle index... ( 0x7fffffff <
2147483647 ? 0x7fffffff : 2147483647 ) checking Fortran value for .TRUE.
logical type... configure: error: Could not determine value of Fortran
.TRUE..  Aborting.
-----
Anything that happened after that is somewhat irrelevant because Open
MPI didn't configure properly.
Looking in config.log, I see why:
-----
configure:44290: checking Fortran value for .TRUE. logical type
configure:44386: gcc -DNDEBUG -g -O2 -finline-functions
-fno-strict-aliasing -I. -c conftest.c
configure:44393: $? = 0
configure:44403: gfortran  -o conftest conftest.o conftestf.f
/usr/lib/gcc/i686-pc-cygwin/4.5.3/../../../../i686-pc-cygwin/bin/ld:
reopening conftest.exe: Device or resource busy
/usr/lib/gcc/i686-pc-cygwin/4.5.3/../../../../i686-pc-cygwin/bin/ld:
final link failed: Device or resource busy
collect2: ld returned 1 exit status
configure:44410: $? = 1
configure:44427: error: Could not determine value of Fortran .TRUE..
Aborting.
-----
All this may be irrelevant, though, because it looks like you're
building on Windows.
In that case, you might well want to just download the OMPI Windows
binaries.  I don't know offhand if we support building on Windows with
the normal configure / make methodology; we normally use cmake to build
from source on Windows.
On Jun 12, 2012, at 1:25 PM, <VimalMathew_at_[hidden]> wrote:
> Hi,
>  
> I was directed to the OpenMPI website from the Boost Libraries page to
install an MPI Installation.
> I've followed all the steps in the installation guide to configure and
build MPI. When I try to compile the hello.c program which contains
<mpi.h>.
> I get an error message saying mpi.h does not exist I've attached the 
> config.log, config.out, make.out , ompi_info all and make-install.out
files.
>  
> Any help will be greatly appreciated!
>  
> Thanks,
> Vimal Mathew
>  
> <openmpi-1.6.7z>_______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
--
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to:
http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users