Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] configuration of openmpi-1.5.4 with visual studio
From: toufik hadjazi (h_toufik7_at_[hidden])
Date: 2012-04-16 09:07:03


Hi Jayesh,
I am working on a 32-bit windows 7 and yes, I had a HPC pack installed but i removed it before installing openMPI.
best regards,Toufik.

Date: Mon, 16 Apr 2012 10:47:43 +0200
From: fan_at_[hidden]
To: users_at_[hidden]
CC: h_toufik7_at_[hidden]
Subject: Re: [OMPI users] configuration of openmpi-1.5.4 with visual studio

  

    
  
  
    

    Hi Toufik,

    

    Do you have a HPC pack or CCP installed on your windows 7? It seems
    that Open MPI is trying to use ccp to allocate resources. Is your
    windows 7 64 bit or 32 bit?

    

    

    Regards,

    Shiqing

    

    On 2012-04-10 7:43 PM, toufik hadjazi wrote:
    
      
      
        Hi,
        

        
        even when i try to run : ompi_clean.exe or any other
          commande in the commande line with a supervisor account it
          fails and gives me the same error message.
        

        
        best regards,
        Toufik

          

          
            From: h_toufik7_at_[hidden]

            To: fan_at_[hidden]; users_at_[hidden]

            Date: Tue, 10 Apr 2012 17:34:23 +0000

            Subject: Re: [OMPI users] configuration of openmpi-1.5.4
            with visual studio

            

            
            
            
            
              Hi,
              

              
              still not working for me :(
              (PS: it compiles well without any error but it fails
                in the execution).
              the error message is :
              
                

                
                [Toufik-PC:05628]
                    [[21037,0],0] ORTE_ERROR_LOG: Error in file

                    ..\..\..\openmpi-1.5.4\orte\mca\ess\hnp\ess_hnp_module.c
                    at line 215

--------------------------------------------------------------------

                    ------

                    It looks like orte_init failed for some reason; your
                    parallel process is

                    likely to abort. There are many reasons that a
                    parallel process can

                    fail during orte_init; some of which are due to
                    configuration or

                    environment problems. This failure appears to be an
                    internal failure;

                    here's some additional information (which may only
                    be relevant to an

                    Open MPI developer):

                  
                  orte_rml_base_select
                    failed

                      --> Returned value Error (-1) instead of
                    ORTE_SUCCESS
              
              

              
              best regards,
              Toufik

                

> Date: Mon, 9 Apr 2012 22:13:20 +0200

> From: fan_at_[hidden]

> To: users_at_[hidden]

> CC: greg.blair_at_[hidden]

> Subject: Re: [OMPI users] configuration of
                  openmpi-1.5.4 with visual studio

>

> Hi Greg,

>

> Glad to hear that it works for you.

>

> And yes, these definitions are necessary for
                  compiling any MPI

> application on Windows.

>

>

> Regards,

> Shiqing

>

> On 2012-04-09 6:12 PM, Greg Blair wrote:

> > After we had OpenMPI 1.54 working, we moved
                  to OpenMPI 1.55 without incident.

> >

> > However, neither 1.54 nor 1.55 would link
                  any reference to comm_world

> > generated

> > from C or C++ until we defined the following
                  three compiler defines

> > 1. OMPI_IMPORTS

> > 2. OPAL_IMPORTS

> > 3. ORTE_IMPORTS

> >

> > (drill down the MSVC IDE menu system: View
                  Solution Explorer,

> > Solution explorer, properties, C/C++,
                  Preprocessor, Preprocessor

> > Definitions and set OMPI_IMPORTS
                  OPAL_IMPORTS and ORTE_IMPORTS)

> >

> > On 4/9/12, Greg
                  Blair<greg.blair_at_[hidden]> wrote:

> >> After we had OpenMPI 1.54 working, we
                  moved to OpenMPI 1.55 without

> >> incident.

> >>

> >> However, neither 1.54 nor 1.55 would
                  link any reference to comm_world

> >> from C or C++ until we defined the
                  following three compile defines

> >>

> >

>

>

> --

>
                  ---------------------------------------------------------------

> Shiqing Fan

> High Performance Computing Center Stuttgart
                  (HLRS)

> Tel: ++49(0)711-685-87234 Nobelstrasse 19

> Fax: ++49(0)711-685-65832 70569 Stuttgart

>
                  http://www.hlrs.de/organization/people/shiqing-fan/

> email: fan_at_[hidden]

>

> _______________________________________________

> users mailing list

> users_at_[hidden]

>
                  http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

                
              
            
            

            _______________________________________________
            users mailing list
            users_at_[hidden]
            http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
        
      
      

      
      

      _______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
    
    

    

    --
---------------------------------------------------------------
Shiqing Fan
High Performance Computing Center Stuttgart (HLRS)
Tel: ++49(0)711-685-87234 Nobelstrasse 19
Fax: ++49(0)711-685-65832 70569 Stuttgart
http://www.hlrs.de/organization/people/shiqing-fan/
email: fan_at_[hidden]