Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] MPI_TAG_UB printing zero with Intel Compiler
From: Timothy Stitt (Timothy.Stitt.9_at_[hidden])
Date: 2012-03-13 13:51:55


Hi Jeff,

I went through the procedure of compiling and running, then copied the procedure verbatim from the command line (see below).

********
[tstitt_at_memtfe] /pscratch/tstitt > more mpitag.f90
program mpitag

  use mpi

  implicit none

  integer :: err

  call MPI_INIT(err)

  print *,MPI_TAG_UB

  call MPI_FINALIZE(err)

end program mpitag
[tstitt_at_memtfe] /pscratch/tstitt > mpif90 --version
ifort (IFORT) 12.0.2 20110112
Copyright (C) 1985-2011 Intel Corporation. All rights reserved.

[tstitt_at_memtfe] /pscratch/tstitt > mpiexec --version
mpiexec (OpenRTE) 1.4.3

Report bugs to http://www.open-mpi.org/community/help/
[tstitt_at_memtfe] /pscratch/tstitt > mpif90 -o mpitag mpitag.f90
[tstitt_at_memtfe] /pscratch/tstitt > mpiexec -n 2 ./mpitag
           0
           0
**********

Let me know if you need any further information.

Thanks,

Tim.

On Mar 13, 2012, at 1:39 PM, Jeffrey Squyres wrote:

Tim --

I am unable to replicate this problem with a 1.4 build with icc.

Can you share your test code?

On Mar 10, 2012, at 7:30 PM, Timothy Stitt wrote:

Hi all,

I was experimenting with MPI_TAG_UB in my code recently and found that its value is set to 0 in my v1.4.3 and v1.4.5 builds (these are the only builds I have available to test).

Oddly it only happens with my builds compiled with the Intel compiler. The PGI builds do produce a non-zero value. Has anyone else experienced this?

Regards,

Tim.
_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]<mailto:users_at_[hidden]>
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

--
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]<mailto:jsquyres_at_[hidden]>
For corporate legal information go to: http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
Tim Stitt PhD (User Support Manager).
Center for Research Computing | University of Notre Dame |
P.O. Box 539, Notre Dame, IN 46556 | Phone:  574-631-5287 | Email: tstitt_at_[hidden]<mailto:tstitt_at_[hidden]>