Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] compilation error with pgcc Unknown switch
From: Abhinav Sarje (asarje_at_[hidden])
Date: 2012-02-15 13:58:07


Hi Gus,
I have not added any flags that include static, but when I do a
verbose compilation output for the point where error occurs, I see
that there are some -Bstatic flags. I tried to manually remove the
-Bstatic included just before the libopen-pal.so library, and that
particular line then compiled without error. But then while doing
overall build, the same error occurs at multiple points.

I will try to use the latest nightly tarball and see if it works.

Thanks a lot.

Abhinav

On Wed, Feb 15, 2012 at 7:42 AM, Gustavo Correa <gus_at_[hidden]> wrote:
> Hi Abhinav
>
> Did you add to your compiler flags -Bstatic [or perhaps -static],
> or any optimization flags that may include -Bstatic/-static?
> Check also the compiler configuration, and any possible user customization
> [~/.mypggcc and friends] to see if -Bstatic is there, maybe inadvertently, and is set by default.
> That is all I can think of.
> Maybe it will require  Jeff and the Open MPI developers to sort
> the problem out.
>
> Gus Correa
>
> On Feb 15, 2012, at 12:19 AM, Abhinav Sarje wrote:
>
>> Hi Gus, I had tried with the -noswitcherror flags, which removed the
>> 'unknown-switch' error, but then I am still getting the "attempted
>> static link of dynamic object" error as I reported earlier.
>>
>> Thanks.
>>
>> On Fri, Feb 10, 2012 at 5:57 AM, Gustavo Correa <gus_at_[hidden]> wrote:
>>> Hi Abhinav
>>>
>>> Setting CC='pgcc --noswitcherror', FC='pgfortran --noswitcherror', etc, may prevent the
>>> error message [but not sure it will prevent any actual and unreported error].
>>> Check details with 'man pgfortran'.
>>>
>>> I hope this helps,
>>> Gus Corea
>>>
>>> .
>>>
>>> On Feb 10, 2012, at 2:03 AM, Abhinav Sarje wrote:
>>>
>>>> I tried with 1.5.4 and same compilers, and got the exact same error.
>>>> I also tried PGI version 11.10.0, and got the same thing.
>>>>
>>>>
>>>> On Wed, Feb 8, 2012 at 3:04 AM, Jeff Squyres (jsquyres)
>>>> <jsquyres_at_[hidden]> wrote:
>>>>> Can you try building 1.5.4 with the same compilers?
>>>>>
>>>>> Sent from my phone. No type good.
>>>>>
>>>>> On Feb 7, 2012, at 3:14 PM, "Abhinav Sarje" <asarje_at_[hidden]> wrote:
>>>>>
>>>>>> I am trying to build open-mpi 1.4.4 (latest stable from open-mpi.org)
>>>>>> using PGI compilers on a cray platform. PGI compilers' version is
>>>>>> 11.9.0. I get the following error while building:
>>>>>> -------------------------------------
>>>>>> Making all in tools/wrappers
>>>>>> make[2]: Entering directory `{my_installation_directory}/opal/tools/wrappers'
>>>>>> source='opal_wrapper.c' object='opal_wrapper.o' libtool=no \
>>>>>>    DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ../../../config/depcomp \
>>>>>>    cc "-DEXEEXT=\"\"" -I. -I../../../opal/include
>>>>>> -I../../../orte/include -I../../../ompi/include
>>>>>> -I../../../opal/mca/paffinity/linux/plpa/src/libplpa   -I../../..
>>>>>> -D_REENTRANT  -O -DNDEBUG -fPIC  -c -o opal_wrapper.o opal_wrapper.c
>>>>>> /bin/sh ../../../libtool --tag=CC   --mode=link cc  -O -DNDEBUG -fPIC
>>>>>> -export-dynamic   -o opal_wrapper opal_wrapper.o
>>>>>> ../../../opal/libopen-pal.la -lnsl -lutil
>>>>>> libtool: link: cc -O -DNDEBUG -fPIC -o .libs/opal_wrapper
>>>>>> opal_wrapper.o --export-dynamic  ../../../opal/.libs/libopen-pal.so
>>>>>> -ldl -lnsl -lutil -rpath {my_installation_directory}/lib
>>>>>> pgcc-Error-Unknown switch: --export-dynamic
>>>>>> make[2]: *** [opal_wrapper] Error 1
>>>>>> make[2]: Leaving directory `{my_installation_directory}/opal/tools/wrappers'
>>>>>> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
>>>>>> make[1]: Leaving directory `{my_installation_directory}/opal'
>>>>>> make: *** [all-recursive] Error 1
>>>>>> -------------------------------------
>>>>>>
>>>>>> I see that the libtool packaged with open-mpi is 2.2.6b
>>>>>> When I try to compile this particular part with libtool versions 2.2.6
>>>>>> or 2.4, I get the following error:
>>>>>> -------------------------------------
>>>>>> $ libtool --tag=CC   --mode=link cc  -O -DNDEBUG -fPIC
>>>>>> -export-dynamic   -o opal_wrapper opal_wrapper.o
>>>>>> ../../../opal/libopen-pal.la -lnsl -lutil
>>>>>> libtool: link: cc -O -DNDEBUG -fPIC -o .libs/opal_wrapper
>>>>>> opal_wrapper.o -Wl,--export-dynamic
>>>>>> ../../../opal/.libs/libopen-pal.so -ldl -lnsl -lutil -Wl,-rpath
>>>>>> -Wl,{my_installation_directory}/lib
>>>>>> /usr/bin/ld: attempted static link of dynamic object
>>>>>> `../../../opal/.libs/libopen-pal.so'
>>>>>> -------------------------------------
>>>>>>
>>>>>> Looking at earlier posts, apparently there was a bug with libtool a
>>>>>> couple of years ago because of which the above error occurred. This
>>>>>> was fixed in newer releases, but I am getting similar errors.
>>>>>>
>>>>>> Does anyone have any information on how to fix this, or if I am doing
>>>>>> something wrong here?
>>>>>>
>>>>>> Thanks!
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> users mailing list
>>>>>> users_at_[hidden]
>>>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> users mailing list
>>>>> users_at_[hidden]
>>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users_at_[hidden]
>>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users