Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] localhost only
From: MM (finjulhich_at_[hidden])
Date: 2012-01-17 16:11:01


Not even the subway, but the bus:-)
Currently just building the application on my laptop for prototyping. Will
eventually move to a win-only commodity boxes in 1 lan, or RHEL boxes in the
long term,
Unfortunately not possible to mix both.

The ideal solution would be some hybrid of openmp + openmpi but single box
shared-memory openmpi multiprocess is not necessarily worse than a single
process multithread openmp.

'-mca btl sm,self' indeed didn't work,

Ralph, please let me know if testing required.

MM

-----Original Message-----
From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
Behalf Of Gustavo Correa
Sent: 17 January 2012 16:38
To: Open MPI Users
Subject: Re: [OMPI users] localhost only

But that would be yet another legitimate singleton-edge-case that OpenMPI
could
proudly handle, wouldn't it?
No network connection, yet OpenMPI is still operational in a standalone
insular machine.
IMHO, MM made a good case for his 'commuter MPI'. :)
Times change, I would never have thought that people are doing
parallel programming and HPC in the subway.
Gus Correa

On Jan 17, 2012, at 11:25 AM, Ralph Castain wrote:

> I think it won't help - it looks like mpirun itself aborts if it only
finds a loopback available.
>
> On Tue, Jan 17, 2012 at 9:24 AM, Gustavo Correa <gus_at_[hidden]>
wrote:
> MM
> Have you tried adding '-mca btl sm,self' to your mpirun command line,
> as suggested by Terry? [despite the low chances that it would work ...]
> If somehow the loopback interface is up, wouldn't it work?
> Gus Correa
>
> On Jan 17, 2012, at 7:01 AM, MM wrote:
>
> > Gus, unfortunately, it doesn't seem to change the error.
> > Ralph, with the wireless adapter disabled, netstat on winxp still shows
these ports as listening:
> > Shouldn't the MS TCP Loopback interface allow the tcp ports to be
created?
> >
> >
> > >netstat -an
> >
> > Active Connections
> >
> > Proto Local Address Foreign Address State
> > TCP 0.0.0.0:135 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 0.0.0.0:445 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 0.0.0.0:2967 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 0.0.0.0:3389 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 0.0.0.0:4445 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 0.0.0.0:57632 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 127.0.0.1:1025 0.0.0.0:0 LISTENING
> > TCP 127.0.0.1:62514 0.0.0.0:0 LISTENING
> >
> > >route print
> >
===========================================================================
> > Interface List
> > 0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
> > 0x2 ...00 24 d6 10 05 4e ...... Intel(R) WiFi Link 5100 AGN - Packet
Scheduler Miniport
> >
===========================================================================
> >
===========================================================================
> > Active Routes:
> > Network Destination Netmask Gateway Interface
Metric
> > 127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1
1
> > 255.255.255.255 255.255.255.255 255.255.255.255 2
1
> >
===========================================================================
> > Persistent Routes:
> > None
> >
> > -----Original Message-----
> > From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
Behalf Of Gustavo Correa
> > Sent: 16 January 2012 23:54
> > To: Open MPI Users
> > Subject: Re: [OMPI users] localhost only
> >
> > Have you tried to specify the hosts with something like this?
> >
> > mpirun -np 2 -host localhost ./my_program
> >
> > See 'man mpirun' for more details.
> >
> > I hope it helps,
> > Gus Correa
> >
> > On Jan 16, 2012, at 6:34 PM, MM wrote:
> >
> > > hi,
> > >
> > > when my wireless adapter is down on my laptop, only localhost is
configured.
> > > In this case, when I mpirun 2 binaries on my laptop, mpirun fails with
this error:
> > >
> > >
> > > It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process
i
> > > likely to abort. There are many reasons that a parallel process can
> > > fail during orte_init; some of which are due to configuration or
> > > environment problems. This failure appears to be an internal failure;
> > > here's some additional information (which may only be relevant to an
> > > Open MPI developer):
> > >
> > > orte_rml_base_select failed
> > > --> Returned value Error (-1) instead of ORTE_SUCCESS
> > >
> > >
> > >
> > > when I turn on the wireless adapter back on, the mpirun works fine
> > >
> > > Is there a way to make mpirun realize all my binaries run on the same
box, and therefore don't need any other interface but localhost?
> > >
> > > PS: this is ipconfig when the wireless adapter is off
> > >
> > > >ipconfig /all
> > >
> > > Windows IP Configuration
> > >
> > > Host Name . . . . . . . . . . . . :
> > > Primary Dns Suffix . . . . . . . :
> > > Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
> > > IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
> > > WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
> > >
> > > Ethernet adapter Wireless Network Connection:
> > >
> > > Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
> > > Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100
AGN
> > > Physical Address. . . . . . . . . :
> > >
> > > rds,
> > >
> > > MM
> > > _______________________________________________
> > > users mailing list
> > > users_at_[hidden]
> > > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> >
> >
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
> > _______________________________________________
> > users mailing list
> > users_at_[hidden]
> > http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

_______________________________________________
users mailing list
users_at_[hidden]
http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users