Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2011-12-29 17:31:55


Strange - if you look at your original output, autoconf is identified as 2.50 - a version that is way too old for us. However, what you just sent now shows 2.67, which would be fine.

Why the difference?

On Dec 29, 2011, at 3:27 PM, Dmitry N. Mikushin wrote:

> Hi Ralph,
>
> URL: http://svn.open-mpi.org/svn/ompi/trunk
> Repository Root: http://svn.open-mpi.org/svn/ompi
> Repository UUID: 63e3feb5-37d5-0310-a306-e8a459e722fe
> Revision: 24785
> Node Kind: directory
> Schedule: normal
> Last Changed Author: rhc
> Last Changed Rev: 24785
> Last Changed Date: 2011-06-17 22:01:23 +0400 (Fri, 17 Jun 2011)
>
> 1. Checking tool versions
>
> Searching for autoconf
> Found autoconf version 2.67; checking version...
> Found version component 2 -- need 2
> Found version component 67 -- need 65
> ==> ACCEPTED
> Searching for libtoolize
> Found libtoolize version 2.2.6b; checking version...
> Found version component 2 -- need 2
> Found version component 2 -- need 2
> Found version component 6b -- need 6b
> ==> ACCEPTED
> Searching for automake
> Found automake version 1.11.1; checking version...
> Found version component 1 -- need 1
> Found version component 11 -- need 11
> Found version component 1 -- need 1
> ==> ACCEPTED
>
> 2011/12/30 Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>:
>> Are you doing this on a subversion checkout? Of which branch?
>>
>> Did you check your autotoll versions to ensure you meet the minimum required levels? The requirements differ by version.
>>
>> On Dec 29, 2011, at 2:52 PM, Dmitry N. Mikushin wrote:
>>
>>> Dear Open MPI Community,
>>>
>>> I need a custom OpenMPI build. While running ./autogen.pl on Debian
>>> Squeeze, there is an error:
>>>
>>> --- Found autogen.sh; running...
>>> autoreconf2.50: Entering directory `.'
>>> autoreconf2.50: configure.in: not using Gettext
>>> autoreconf2.50: running: aclocal --force -I m4
>>> autoreconf2.50: configure.in: tracing
>>> autoreconf2.50: configure.in: not using Libtool
>>> autoreconf2.50: running: /usr/bin/autoconf --force
>>> configure.in:113: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
>>> If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
>>> See the Autoconf documentation.
>>> autoreconf2.50: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1
>>> Command failed: ./autogen.sh
>>>
>>> It's a bit confusing, because automake, libtool, autoconf are
>>> installed. What might be the other reasons of this error?
>>>
>>> Thanks,
>>> - Dima.
>>> _______________________________________________
>>> users mailing list
>>> users_at_[hidden]
>>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users