Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
From: Dmitry N. Mikushin (maemarcus_at_[hidden])
Date: 2011-12-29 17:27:23


Hi Ralph,

URL: http://svn.open-mpi.org/svn/ompi/trunk
Repository Root: http://svn.open-mpi.org/svn/ompi
Repository UUID: 63e3feb5-37d5-0310-a306-e8a459e722fe
Revision: 24785
Node Kind: directory
Schedule: normal
Last Changed Author: rhc
Last Changed Rev: 24785
Last Changed Date: 2011-06-17 22:01:23 +0400 (Fri, 17 Jun 2011)

1. Checking tool versions

   Searching for autoconf
     Found autoconf version 2.67; checking version...
       Found version component 2 -- need 2
       Found version component 67 -- need 65
     ==> ACCEPTED
   Searching for libtoolize
     Found libtoolize version 2.2.6b; checking version...
       Found version component 2 -- need 2
       Found version component 2 -- need 2
       Found version component 6b -- need 6b
     ==> ACCEPTED
   Searching for automake
     Found automake version 1.11.1; checking version...
       Found version component 1 -- need 1
       Found version component 11 -- need 11
       Found version component 1 -- need 1
     ==> ACCEPTED

2011/12/30 Ralph Castain <rhc_at_[hidden]>:
> Are you doing this on a subversion checkout? Of which branch?
>
> Did you check your autotoll versions to ensure you meet the minimum required levels? The requirements differ by version.
>
> On Dec 29, 2011, at 2:52 PM, Dmitry N. Mikushin wrote:
>
>> Dear Open MPI Community,
>>
>> I need a custom OpenMPI build. While running ./autogen.pl on Debian
>> Squeeze, there is an error:
>>
>> --- Found autogen.sh; running...
>> autoreconf2.50: Entering directory `.'
>> autoreconf2.50: configure.in: not using Gettext
>> autoreconf2.50: running: aclocal --force -I m4
>> autoreconf2.50: configure.in: tracing
>> autoreconf2.50: configure.in: not using Libtool
>> autoreconf2.50: running: /usr/bin/autoconf --force
>> configure.in:113: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
>>      If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
>>      See the Autoconf documentation.
>> autoreconf2.50: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1
>> Command failed: ./autogen.sh
>>
>> It's a bit confusing, because automake, libtool, autoconf are
>> installed. What might be the other reasons of this error?
>>
>> Thanks,
>> - Dima.
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users