Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2011-12-29 16:56:08


Are you doing this on a subversion checkout? Of which branch?

Did you check your autotoll versions to ensure you meet the minimum required levels? The requirements differ by version.

On Dec 29, 2011, at 2:52 PM, Dmitry N. Mikushin wrote:

> Dear Open MPI Community,
>
> I need a custom OpenMPI build. While running ./autogen.pl on Debian
> Squeeze, there is an error:
>
> --- Found autogen.sh; running...
> autoreconf2.50: Entering directory `.'
> autoreconf2.50: configure.in: not using Gettext
> autoreconf2.50: running: aclocal --force -I m4
> autoreconf2.50: configure.in: tracing
> autoreconf2.50: configure.in: not using Libtool
> autoreconf2.50: running: /usr/bin/autoconf --force
> configure.in:113: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
> If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
> See the Autoconf documentation.
> autoreconf2.50: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1
> Command failed: ./autogen.sh
>
> It's a bit confusing, because automake, libtool, autoconf are
> installed. What might be the other reasons of this error?
>
> Thanks,
> - Dima.
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users