Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] UC Clean install fails
From: Ralph Castain (rhc_at_[hidden])
Date: 2011-12-21 10:17:57


Yeah, you are missing all the component libraries - there should be a couple of subdirectories under there. I would suggest either reinstalling or grabbing a tarball and installing by hand.

On Dec 21, 2011, at 8:13 AM, Rushton Martin wrote:

> I agree it looks like it, but YaST ought to be able to work out
> dependencies. Anyhow, here is the listing:
>
> isis:/usr/lib64/mpi/gcc/openmpi # ls -R lib64
> lib64:
> libmca_common_sm.so.1 libmpi_f77.so.0 libopen-rte.so.0
> libmca_common_sm.so.1.0.0 libmpi_f77.so.0.0.1 libopen-rte.so.0.0.0
> libmpi.so.0 libmpi_f90.so.0 libopenmpi_malloc.so.0
> libmpi.so.0.0.2 libmpi_f90.so.0.0.1
> libopenmpi_malloc.so.0.0.0
> libmpi_cxx.so.0 libopen-pal.so.0 mpi.mod
> libmpi_cxx.so.0.0.1 libopen-pal.so.0.0.0
> isis:/usr/lib64/mpi/gcc/openmpi #
>
> Thanks all,
>
> Martin Rushton
> HPC System Manager, Weapons Technologies
> Tel: 01959 514777, Mobile: 07939 219057
> email: jmrushton_at_[hidden]
> www.QinetiQ.com
> QinetiQ - Delivering customer-focused solutions
>
> Please consider the environment before printing this email.
> -----Original Message-----
> From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
> Behalf Of Ralph Castain
> Sent: 21 December 2011 15:03
> To: Open MPI Users
> Subject: Re: [OMPI users] UC Clean install fails
>
> How strange - it looks like you are missing a bunch of libraries. What
> do you get if you do
>
> ls -R /usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/lib64
>
>
> On Dec 21, 2011, at 6:26 AM, Rushton Martin wrote:
>
>> For run-time problems:
>>
>> 1.Check the FAQ first. DONE. nothing
> obvious.
>> 2.The version of Open MPI that you're using. openmpi-1.4.3
>> 3.The config.log file Installed as binary
>> 4.The output of the "ompi_info --all" See enclosed gzip
>> 5.If running on more than one node Not applicable
>> 6.A detailed description of what is failing. See original posting
>> PATH
>> /usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/bin:\
>> ...:\
>> /usr/local/bin:\
>> /usr/bin:\
>> /bin:/usr/bin/X11:\
>> /usr/X11R6/bin:\
>> /usr/games:\
>> /usr/lib64/jvm/jre/bin
>> LD_LIBRARY_PATH
>> /usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/lib64
>> 7.Network Not applicable
>>
>> I hope this is the correct information you require.
>>
>> Martin Rushton
>> HPC System Manager, Weapons Technologies
>> Tel: 01959 514777, Mobile: 07939 219057
>> email: jmrushton_at_[hidden]
>> www.QinetiQ.com
>> QinetiQ - Delivering customer-focused solutions
>>
>> Please consider the environment before printing this email.
>> -----Original Message-----
>> From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]]
>> On Behalf Of Jeff Squyres (jsquyres)
>> Sent: 21 December 2011 12:51
>> To: Open MPI Users
>> Cc: Open MPI Users
>> Subject: Re: [OMPI users] Clean install fails
>>
>> Your OMPI install looks busted. Can you send all the info listed in
>> the "support" section on the OMPI web site?
>>
>> Sent from my phone. No type good.
>>
>> On Dec 21, 2011, at 7:37 AM, "Rushton Martin" <JMRUSHTON_at_[hidden]>
>> wrote:
>>
>>> I've just completed installing OpenSuSE 12.1 on a standalone node.
>>> Using the bundled GCC and OpenMPI the user code fails. I've reduced
>>> the problem to that below, but without the source I'm not sure what
>>> orte_init is after. Using mpirun -np 1 or -np 2 both fail in the
>>> same
>>
>>> way. Any suggestions?
>>>
>>> $ cat test.f
>>> END
>>> $ gfortran -o test-f test.f
>>> $ ./test-f
>>> $ echo $?
>>> 0
>>> $ mpirun ./test-f
>>> [isis:02474] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file
>>> runtime/orte_init.c at line 125
>>> ---------------------------------------------------------------------
>>> -
>>> --
>>> --
>>> It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process
>
>>> is likely to abort. There are many reasons that a parallel process
>>> can fail during orte_init; some of which are due to configuration or
>>> environment problems. This failure appears to be an internal
>>> failure;
>>
>>> here's some additional information (which may only be relevant to an
>>> Open MPI developer):
>>>
>>> orte_ess_base_select failed
>>> --> Returned value Not found (-13) instead of ORTE_SUCCESS
>>> ---------------------------------------------------------------------
>>> -
>>> --
>>> --
>>> [isis:02474] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file
>>> orterun.c at line 543 $
>>>
>>>
>>> Martin Rushton
>>> HPC System Manager, Weapons Technologies
>>> Tel: 01959 514777, Mobile: 07939 219057
>>> email: jmrushton_at_[hidden]
>>> www.QinetiQ.com
>>> QinetiQ - Delivering customer-focused solutions
> This email and any attachments to it may be confidential and are
> intended solely for the use of the individual to whom it is
> addressed. If you are not the intended recipient of this email,
> you must neither take any action based upon its contents, nor
> copy or show it to anyone. Please contact the sender if you
> believe you have received this email in error. QinetiQ may
> monitor email traffic data and also the content of email for
> the purposes of security. QinetiQ Limited (Registered in England
> & Wales: Company Number: 3796233) Registered office: Cody Technology
> Park, Ively Road, Farnborough, Hampshire, GU14 0LX http://www.qinetiq.com.
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users