Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |  

This web mail archive is frozen.

This page is part of a frozen web archive of this mailing list.

You can still navigate around this archive, but know that no new mails have been added to it since July of 2016.

Click here to be taken to the new web archives of this list; it includes all the mails that are in this frozen archive plus all new mails that have been sent to the list since it was migrated to the new archives.

Subject: Re: [OMPI users] openmpi - gfortran and ifort conflict
From: Tim Prince (n8tm_at_[hidden])
Date: 2011-12-14 15:12:59


On 12/14/2011 12:52 PM, Micah Sklut wrote:
> Hi Gustavo,
>
> Here is the output of :
> barells_at_ip-10-17-153-123:~> /opt/openmpi/intel/bin/mpif90 -showme
> gfortran -I/usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/include -pthread
> -I/usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/lib64 -L/usr/lib64/mpi/gcc/openmpi/lib64
> -lmpi_f90 -lmpi_f77 -lmpi -lopen-rte -lopen-pal -ldl
> -Wl,--export-dynamic -lnsl -lutil -lm -ldl
>
> This points to gfortran.
>
> I do see what you are saying about the 1.4.2 and 1.4.4 components.
> I'm not sure why that is, but there seems to be some conflict with the
> existing openmpi, before recently installed 1.4.4 and trying to install
> with ifort.
>
This is one of the reasons for recommending complete removal (rpm -e if
need be) of any MPI which is on a default path (and setting a clean
path) before building a new one, as well as choosing a unique install
path for the new one.

-- 
Tim Prince