Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] open-mpi error
From: MM (finjulhich_at_[hidden])
Date: 2011-11-24 16:08:25


Hi

I get the same error while linking against home built 1.5.4 openmpi libs on
win32.
I didn't get this error against the prebuilt libs.

I see you use Suse. There probably is a openmpi.rpm or openmpi.dpkg already
available for Suse which contains the libraries and you could link against
those and that may work

MM

-----Original Message-----
From: users-bounces_at_[hidden] [mailto:users-bounces_at_[hidden]] On
Behalf Of Markus Stiller
Sent: 24 November 2011 20:41
To: users_at_[hidden]
Subject: [OMPI users] open-mpi error

Hello,

i have some problem with mpi, i looked in the FAQ and google already but i
couldnt find a solution.

To build mpi i used this:
shell$ ./configure --prefix=/opt/mpirun
<...lots of output...>
shell$ make all install

Worked fine so far. I am using dlpoly, and this makefile:
     $(MAKE) LD="mpif90 -o" LDFLAGS="-O3" \
     FC="mpif90 -c" FCFLAGS="-O3" \
     EX=$(EX) BINROOT=$(BINROOT) $(TYPE)

This worked fine too,
the problem occurs when i want to run a job with
mpiexec -n 4 ./DLPOLY.Z or
mpirun -n 4 ./DLPOLY.z

I get this error:
--------------------------------------------------------------------------
[linux-6wa6:02927] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file
orterun.c at line 543 markus_at_linux-6wa6:/media/808CCB178CCB069E/MD
Simulations/Test Simu1> sudo mpiexec -n 4 ./DLPOLY.Z [linux-6wa6:03731]
[[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file runtime/orte_init.c at
line 125
--------------------------------------------------------------------------
It looks like orte_init failed for some reason; your parallel process is
likely to abort. There are many reasons that a parallel process can fail
during orte_init; some of which are due to configuration or environment
problems. This failure appears to be an internal failure; here's some
additional information (which may only be relevant to an Open MPI
developer):

   orte_ess_base_select failed
   --> Returned value Not found (-13) instead of ORTE_SUCCESS
--------------------------------------------------------------------------
[linux-6wa6:03731] [[INVALID],INVALID] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file
orterun.c at line 543

Some Informations:
I use Open MPI 1.4.4, Suse 64bit, AMD quadcore

make check gives:
make: *** No rule to make target `check'. Stop.
I attached the ompi_info.

Thx alot for your help,

regards,
Markus