Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] unresolvable R_X86_64_64 relocation against symbol `mpi_fortran_*
From: Dmitry N. Mikushin (maemarcus_at_[hidden])
Date: 2011-09-22 15:15:20


Hi Jeff,

You're right because I also tried 1.4.3, and it's the same issue
there. But what could be wrong? I'm using the simplest form -
../configure --prefix=/opt/openmpi_gcc-1.4.3/ and only installed
compilers are system-default gcc and gfortran 4.6.1. Distro is ubuntu
11.10. There is no any mpi installed from packages, and no -m32
options around. What else could be the source?

Thanks,
- D.

2011/9/22 Jeff Squyres <jsquyres_at_[hidden]>:
> This usually means that you're mixing compiler/linker flags somehow (e.g., built something with 32 bit, built something else with 64 bit, try to link them together).
>
> Can you verify that everything was built with all the same 32/64?
>
>
> On Sep 22, 2011, at 1:21 PM, Dmitry N. Mikushin wrote:
>
>> Hi,
>>
>> OpenMPI 1.5.4 compiled with gcc 4.6.1 and linked with target app gives
>> a load of linker messages like this one:
>>
>> /usr/bin/ld: ../../lib/libutil.a(parallel_utilities.o)(.debug_info+0x529d):
>> unresolvable R_X86_64_64 relocation against symbol
>> `mpi_fortran_argv_null_
>>
>> There are a lot of similar messages about other mpi_fortran_ symbols.
>> Is it a known issue?
>>
>> Thanks,
>> - D.
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> --
> Jeff Squyres
> jsquyres_at_[hidden]
> For corporate legal information go to:
> http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>