Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] openmpi 1.2.8 on Xgrid noob issue
From: Jeff Squyres (jsquyres_at_[hidden])
Date: 2011-08-04 20:48:30


I'm afraid our Xgrid support has lagged, and Apple hasn't show much interest in MPI + Xgrid support -- much less HPC. :-\

Have you see the FAQ items about Xgrid?

    http://www.open-mpi.org/faq/?category=osx#xgrid-howto

On Aug 4, 2011, at 4:16 AM, Christopher Jones wrote:

> Hi there,
>
> I'm currently trying to set up a small xgrid between two mac pros (a single quadcore and a 2 duo core), where both are directly connected via an ethernet cable. I've set up xgrid using the password authentication (rather than the kerberos), and from what I can tell in the Xgrid admin tool it seems to be working. However, once I try a simple hello world program, I get this error:
>
> chris-joness-mac-pro:~ chrisjones$ mpirun -np 4 ./test_hello
> mpirun noticed that job rank 0 with PID 381 on node xgrid-node-0 exited on signal 15 (Terminated).
> 1 additional process aborted (not shown)
> 2011-08-04 10:02:16.329 mpirun[350:903] *** Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: '*** -[NSKVONotifying_XGConnection<0x1001325a0> finalize]: called when collecting not enabled'
> *** Call stack at first throw:
> (
> 0 CoreFoundation 0x00007fff814237b4 __exceptionPreprocess + 180
> 1 libobjc.A.dylib 0x00007fff84fe8f03 objc_exception_throw + 45
> 2 CoreFoundation 0x00007fff8143e631 -[NSObject(NSObject) finalize] + 129
> 3 mca_pls_xgrid.so 0x00000001002a9ce3 -[PlsXGridClient dealloc] + 419
> 4 mca_pls_xgrid.so 0x00000001002a9837 orte_pls_xgrid_finalize + 40
> 5 libopen-rte.0.dylib 0x000000010002d0f9 orte_pls_base_close + 249
> 6 libopen-rte.0.dylib 0x0000000100012027 orte_system_finalize + 119
> 7 libopen-rte.0.dylib 0x000000010000e968 orte_finalize + 40
> 8 mpirun 0x00000001000011ff orterun + 2042
> 9 mpirun 0x0000000100000a03 main + 27
> 10 mpirun 0x00000001000009e0 start + 52
> 11 ??? 0x0000000000000004 0x0 + 4
> )
> terminate called after throwing an instance of 'NSException'
> [chris-joness-mac-pro:00350] *** Process received signal ***
> [chris-joness-mac-pro:00350] Signal: Abort trap (6)
> [chris-joness-mac-pro:00350] Signal code: (0)
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 0] 2 libSystem.B.dylib 0x00007fff81ca51ba _sigtramp + 26
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 1] 3 ??? 0x00000001000cd400 0x0 + 4295808000
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 2] 4 libstdc++.6.dylib 0x00007fff830965d2 __tcf_0 + 0
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 3] 5 libobjc.A.dylib 0x00007fff84fecb39 _objc_terminate + 100
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 4] 6 libstdc++.6.dylib 0x00007fff83094ae1 _ZN10__cxxabiv111__terminateEPFvvE + 11
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 5] 7 libstdc++.6.dylib 0x00007fff83094b16 _ZN10__cxxabiv112__unexpectedEPFvvE + 0
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 6] 8 libstdc++.6.dylib 0x00007fff83094bfc _ZL23__gxx_exception_cleanup19_Unwind_Reason_CodeP17_Unwind_Exception + 0
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 7] 9 libobjc.A.dylib 0x00007fff84fe8fa2 object_getIvar + 0
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 8] 10 CoreFoundation 0x00007fff8143e631 -[NSObject(NSObject) finalize] + 129
> [chris-joness-mac-pro:00350] [ 9] 11 mca_pls_xgrid.so 0x00000001002a9ce3 -[PlsXGridClient dealloc] + 419
> [chris-joness-mac-pro:00350] [10] 12 mca_pls_xgrid.so 0x00000001002a9837 orte_pls_xgrid_finalize + 40
> [chris-joness-mac-pro:00350] [11] 13 libopen-rte.0.dylib 0x000000010002d0f9 orte_pls_base_close + 249
> [chris-joness-mac-pro:00350] [12] 14 libopen-rte.0.dylib 0x0000000100012027 orte_system_finalize + 119
> [chris-joness-mac-pro:00350] [13] 15 libopen-rte.0.dylib 0x000000010000e968 orte_finalize + 40
> [chris-joness-mac-pro:00350] [14] 16 mpirun 0x00000001000011ff orterun + 2042
> [chris-joness-mac-pro:00350] [15] 17 mpirun 0x0000000100000a03 main + 27
> [chris-joness-mac-pro:00350] [16] 18 mpirun 0x00000001000009e0 start + 52
> [chris-joness-mac-pro:00350] [17] 19 ??? 0x0000000000000004 0x0 + 4
> [chris-joness-mac-pro:00350] *** End of error message ***
> Abort trap
>
>
> I've seen this error in a previous mailing, and it seems that the issue has something to do with forcing everything to use kerberos (SSO). However, I noticed that in the computer being used as an agent, this option is grayed on in the Xgrid sharing configuration (I have no idea why). I would therefore ask if it is absolutely necessary to use SSO to get openmpi to run with xgrid, or am I missing something with the password setup. Seems that the kerberos option is much more complicated, and I may even want to switch to just using openmpi with ssh.
>
> Many thanks,
> Chris
>
>
> Chris Jones
> Post-doctoral Research Assistant,
>
> Department of Microbiology
> Swedish University of Agricultural Sciences
> Uppsala, Sweden
> phone: +46 (0)18 67 3222
> email: chris.jones_at_[hidden]
>
> Department of Soil and Environmental Microbiology
> National Institute for Agronomic Research
> Dijon, France
>
>
>
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users

-- 
Jeff Squyres
jsquyres_at_[hidden]
For corporate legal information go to:
http://www.cisco.com/web/about/doing_business/legal/cri/