Open MPI logo

Open MPI User's Mailing List Archives

  |   Home   |   Support   |   FAQ   |   all Open MPI User's mailing list

Subject: Re: [OMPI users] Cofigure(?) problem building /1.5.3 on ScientificLinux6.0
From: Paul Kapinos (kapinos_at_[hidden])
Date: 2011-07-22 14:26:11


Hi Ralph,
> Higher rev levels of the autotools are required for the 1.5 series - are you at the right ones? See
> http://www.open-mpi.org/svn/building.php

Many thanks for the link.
Short test, and it's out: autoconf version on our release is too old. We
have 2.63 and needed ist 2.65.

I will trigger our admins...

Best wishes,

Paul

m4 (GNU M4) 1.4.13 (OK)
autoconf (GNU Autoconf) 2.63 (Need: 2.65, NOK)
automake (GNU automake) 1.11.1 (OK)
ltmain.sh (GNU libtool) 2.2.6b (OK)

>
>
> On Jul 22, 2011, at 9:12 AM, Paul Kapinos wrote:
>
>> Dear OpenMPI volks,
>> currently I have a problem by building the version 1.5.3 of OpenMPI on
>> Scientific Linux 6.0 systems, which seem vor me to be a configuration
>> problem.
>>
>> After the configure run (which seem to terminate without error code),
>> the "gmake all" stage produces errors and exits.
>>
>> Typical is the output below.
>>
>> Fancy: the 1.4.3 version on same computer can be build with no special
>> trouble. Both the 1.4.3 and 1.5.3 versions can be build on other
>> computer running CentOS 5.6.
>>
>> In each case I build 16 versions at all (4 compiler * 32bit/64bit *
>> support for multithreading ON/OFF). The same error arise in all 16 versions.
>>
>> Can someone give a hint about how to avoid this issue? Thanks!
>>
>> Best wishes,
>>
>> Paul
>>
>>
>> Some logs and configure are downloadable here:
>> https://gigamove.rz.rwth-aachen.de/d/id/2jM6MEa2nveJJD
>>
>> The configure line is in RUNME.sh, the
>> logs of configure and build stage in log_* files; I also attached the
>> config.log file and the configure itself (which is the standard from the
>> 1.5.3 release).
>>
>>
>> ######################################################################
>>
>>
>> CDPATH="${ZSH_VERSION+.}:" && cd . && /bin/sh
>> /tmp/pk224850/linuxc2_11254/openmpi-1.5.3mt_linux64_gcc/config/missing
>> --run aclocal-1.11 -I config
>> sh: config/ompi_get_version.sh: No such file or directory
>> /usr/bin/m4: esyscmd subprocess failed
>>
>> <last message repeated 12x>
>>
>> configure.ac:953: warning: OMPI_CONFIGURE_SETUP is m4_require'd but not
>> m4_defun'd
>> config/ompi_mca.m4:37: OMPI_MCA is expanded from...
>> configure.ac:953: the top level
>> configure.ac:953: warning: AC_COMPILE_IFELSE was called before
>> AC_USE_SYSTEM_EXTENSIONS
>> ../../lib/autoconf/specific.m4:386: AC_USE_SYSTEM_EXTENSIONS is expanded
>> from...
>> opal/mca/paffinity/hwloc/hwloc/config/hwloc.m4:152:
>> HWLOC_SETUP_CORE_AFTER_C99 is expanded from...
>> ../../lib/m4sugar/m4sh.m4:505: AS_IF is expanded from...
>> opal/mca/paffinity/hwloc/hwloc/config/hwloc.m4:22: HWLOC_SETUP_CORE is
>> expanded from...
>> opal/mca/paffinity/hwloc/configure.m4:40: MCA_paffinity_hwloc_CONFIG is
>> expanded from...
>> config/ompi_mca.m4:540: MCA_CONFIGURE_M4_CONFIG_COMPONENT is expanded
>> from...
>> config/ompi_mca.m4:326: MCA_CONFIGURE_FRAMEWORK is expanded from...
>> config/ompi_mca.m4:247: MCA_CONFIGURE_PROJECT is expanded from...
>> configure.ac:953: warning: AC_RUN_IFELSE was called before
>> AC_USE_SYSTEM_EXTENSIONS
>>
>>
>>
>>
>> --
>> Dipl.-Inform. Paul Kapinos - High Performance Computing,
>> RWTH Aachen University, Center for Computing and Communication
>> Seffenter Weg 23, D 52074 Aachen (Germany)
>> Tel: +49 241/80-24915
>>
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> users_at_[hidden]
>> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users_at_[hidden]
> http://www.open-mpi.org/mailman/listinfo.cgi/users
>

-- 
Dipl.-Inform. Paul Kapinos   -   High Performance Computing,
RWTH Aachen University, Center for Computing and Communication
Seffenter Weg 23,  D 52074  Aachen (Germany)
Tel: +49 241/80-24915